ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Πίσω απο τα πολύχρωμα γλαστράκια ενός “Περιστεριού που αλλάζει” του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη φάνηκε για μια ακόμα φορά το πραγματικό πρόσωπο της “νέας αντίληψης για τον τρόπο Διοίκησης στο Περιστέρι”.
Είναι η παλιά “ δεξιά” αντίληψη που πριν από χρόνια δεν επέτρεπε στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να παρελάσουν, και που χρεοκόπησε και ανατράπηκε φυσικά.

Έτσι και στην φετινή επέτειο, έγινε προσπάθεια από τη μεριά της Διοίκησης να εμποδιστεί η επιθυμία Αριστερών δυνάμεων της πόλης μας να διαδηλώσουν στην παρέλαση, την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Κι’ αυτό επιχειρήθηκε με την βοήθεια αστυνομικών δυνάμεων, μέθοδο προσφιλή στη Διοίκηση. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θεώρησε αναγκαία την αφύπνιση των αγωνιστικών αντανακλαστικών της κοινωνίας, μέρος της οποίας αποτελεί, προκειμένου να μετατραπεί η βουβή δυσαρέσκεια και οργή σε αποφασιστικότητα και διάθεση για ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας, για να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε.
Γι΄ αυτό όπως και η Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στα μέτρα, αλλά και όλος ο κόσμος της Αριστεράς, αποφάσισε και διαμόρφωσε αγωνιστικά, διαδηλώνοντας ο καθένας από τη δική του οπτική- μια κοινή στάση απέναντι στις πολιτικές που επιχειρούν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω.
Οι συνεχείς παρενοχλήσεις της Αστυνομίας, που έφτασε μετά από εντολές αδιάντροπα να προτείνει στην Αριστερή Κίνηση πως ¨αν θέλει να διαδηλώσει να μπει πριν από την σημαία” που ήταν στη κεφαλή της παρέλασης ή διαφορετικά στο τέλος σαν παρείσακτη, δείχνει το βαθιά προβοκατόρικο προφίλ μιας διοίκησης και των εκτελεστικών της οργάνων, που προκειμένου να υπηρετήσει τους κομματικούς της σκοπούς, δεν διστάζει σε προσπάθειες διχασμού της κοινωνίας σε εντός και εκτός “των τειχών”.

Δεν τα κατάφερε κανείς τους!

Παρότι τα αστυνομικά όργανα παρατάχθηκαν και επιτέθηκαν με σπρωξίματα ακόμη και με προπηλακισμούς γυναικών και νέων διαδηλωτών που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, εν τούτοις απωθήθηκαν και με όπλο τα συνθήματα και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου μαζί με την Επιτροπή Πολιτών κατά του Προγράμματος Σταθερότητας παρήλασαν πίσω από την Εθνική Αντίσταση. Το ίδιο άλλωστε είχε επαναληφθεί και παλαιότερα στις ίδιες επετείους σε σημαντικές στιγμές όταν αγωνιστές της πόλης μας με τις συλλογικότητές τους έκριναν ( άρθρο 16, νόμος Γιαννίτση και ασφαλιστικό, νόμος Αρσένη, κλπ).
Ο κόσμος χαιρέτησε την πρωτοβουλία των Αριστερών δυνάμεων της πόλης μας, χειροκρότησε και επικρότησε τα συνθήματα και την πρακτική της.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση Παχατουρίδη που εμποδίζει κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα με τη βοήθεια της Αστυνομίας και τους υπενθυμίζουμε ότι στο Περιστέρι Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ο αγώνας της Αριστερής Κίνησης θα είναι διαρκής, πολύμορφος και αποφασιστικός για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας. Στις επετείους θα μπολιάζουμε τους αγώνες του παρελθόντος με αυτούς του μέλλοντος δίνοντάς τους νέο , ζωντανό νόημα και ταυτόχρονα θα δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για τους αγώνες που έρχονται. Και αυτό θα το κάνουμε με τον τρόπο μας έξω από προσυνενοήσεις, με μια Διοίκηση που ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου με τα κούφια έργα βιτρίνας της.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Περιστερίου, Εργασία- Οικονομία και Κρίση, Καταστολή- Ελευθερίες and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s