Καταγγελία Επιτροπής Κατοίκων για την επίθεση στην πορεία 27/7/2010

Καταγγελία Επιτροπής Κατοίκων Περιστερίου
Παρ’τους μπράβους σας και μπρος…

Σήμερα 27/7/2010 πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από την επιτροπή κατοίκων Περιστερίου ενάντια στην παράνομη κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων απέναντι από το άλσος. Το σχέδιο της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει ένα μόνιμο φορτίο τοξικών αποβλήτων μέσα στο κέντρο της πόλης. Δηλαδή μια χωματερή δίπλα από τα σπίτια των κατοίκων του Περιστερίου με προφανείς επιπτώσεις στην υγεία όλων μας. Ενώ όλος αυτός ο χώρος απέναντι από το άλσος που περιλαμβάνει το γκαράζ των σκουπιδιάρικων, το εκθεσιακό κέντρο, τη μάντρα οικοδομικών υλικών και το νεκροταφείο είναι όπως και το άλσος χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου με προεδρικό διάταγμα από το 1981.

Επί της ουσίας ο δήμαρχος Παχατουρίδης θέλει μέσα από αυτό το μεγάλο, αλλά κρυφό, έργο υψηλού κόστος (χωρίς κανείς να λέει το ακριβές ποσό και την πηγή χρηματοδότησης) να διαχειριστεί ένα τεράστιο όγκο σκουπιδιών και να γίνει ένας ισχυρός παίχτης στο νέο πεδίο που φτιάχνεται με τον Καλλικράτη όπου η διαχείριση απορριμάτων θα είναι ανταποδοτική. Δηλαδή με κριτήριο το κέρδος και όχι την υγεία των κατοίκων και το δικαίωμα τους στο πράσινο.

Η σημερινή πορεία ωστόσο δεν ήταν η πρώτη αντίδραση. Οι κάτοικοι του Περιστερίου έχουν συγκροτήσει επιτροπή κατοίκων και έχουν ήδη δυο φορές μπλοκάρει την λειτουργία της παράνομης χαβούζας στο γκαράζ. Στόχος της σημερινής πορείας ήταν να μπει στο χώρο του περιβαλλοντικού εγκλήματος για να δούμε με τα μάτια μας τους τεράστιους όγκους μπετόν που παίρνουν τη θέση των δέντρων που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Ωστόσο όταν η πορεία, που ξεκίνησε από το δημαρχείο του Περιστερίου στον πεζόδρομο, κατέληξε στο χώρο του γκαράζ, είδαμε μπροστά μας το χώρο αυτό που είναι δημόσιος και ανοιχτός για όλο τον κόσμο, να είναι κλειδαμπαρωμένος με αλυσίδα.

Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε εκεί ήταν η εξής: Άτομα της επιτροπής που βρέθηκαν νωρίτερα στον χώρο, δέχθηκαν επίθεση από ορισμένους «εργαζόμενους?», που φαίνονταν για βαλτούς ανθρώπους του δημάρχου και εκδιώχθηκαν με γροθιές και κλωτσιές. Όταν ο ολοένα αυξανόμενος κόσμος απαιτούσε να μπει στον δημόσιο χώρο του γκαράζ, εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος κ. Λόλος μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Ευσταθιάδου-εξαφανισμένοι μέχρι εκείνη την ώρα. Οι δυο αντιδήμαρχοι, προεξάχοντος του κ Λόλου, έβριζαν χυδαία τους κατοίκους λέγοντας τους «τεμπέληδες», «καθίκια», «κωλόπαιδα»!!, και άλλα τέτοια γαλλικά”, και απειλούσαν σαν συμμορία λέγοντας “Σε ξέρω μ…πανο και θα σε βρω” κλπ κλπ. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο κ. Λόλος με γνωστές «προοδευτικές» αντιλήψεις δήλωσε ότι είναι εν ενεργεία αστυνομικός και απειλούσε με αυτή του την ιδιότητα τους κατοίκους.!!

Τελικά και κάτω από την στάση των κατοίκων επιτράπηκε! η είσοδος σε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που φωτογράφησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται αυτή την στιγμή στο άλσος.

Η προσπάθεια των συγκεκριμένων αντιδημάρχων να δημιουργήσουν κλίμα αντίθεσης ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, που η δουλειά τους απειλείται από την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και επεξεργασίας των σκουπιδιών που προβλέπεται στους «καλικρατικούς δήμους», που πολλοί από αυτούς είναι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους κατοίκους…άλλωστε οι κκ αντιδήμαρχοι έπρεπε να στέκονται σαν «μπράβοι» πίσω από τους εργαζόμενους για να τους υποχρεώνουν να..υπερασπίζονται το «έργο».

Να τους χαίρεται η δημοτική αρχή τέτοιους αντιδημάρχους. Πραγματικά κοσμούν την πόλη μας με το «ήθος» και τον «πολιτισμό τους».

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το έργο. Καλούμε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να καταδικα΄σει την τραμπούκικη συμπεριφορά του αντιδήμαρχου κ Λόλου και συνολικά την απαράδεκτη και προκλητική στάση και των δύο απέναντι στους κατοίκους.

Η δημοτική αρχή χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί το παράνομο και εγκληματικο έργο που κάνει, συμπεριφέρεται με τρόπο απαξιωτικό και υβριστικό απέναντι στους κατοίκους (προβαινει ακόμα και σε προπυλακισμούς). Δεν της έχει μείνει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσει τον αγώνα των κατοίκων παρά μόνο με μεθόδους νύχτας και παρακράτους. Δεν θα τους περάσει όμως…

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!!!

Διεκδικούμε:

  • Να φύγουν ΤΩΡΑ τα σκουπίδια από το Γκαράζ

  • Συντήρηση, πότισμα και καθαριότητα του υπάρχοντος Άλσους

  • Να φύγει το Γκαράζ και το Εκθεσιακό Κέντρο από το Άλσος

  • Ενοποίηση όλων των χώρων του Άλσους και φύτευσή του με υψηλό πράσινο.

Επιτροπή Κατοίκων

27/7/2010

Advertisements
This entry was posted in Δήμος Περιστερίου, Ελεύθεροι Χώροι- Καλλικράτης, Καταστολή- Ελευθερίες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s