Δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων

Δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων στον Ελεύθερο Διάλογο.

Η συμμετοχή της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, με επικεφαλής την Αντωνία Αθανασοπούλου- Βαφειάδου.

Εδώ κλίκ για παραπομπή στο άρθρο: eldialogos.gr

Παρακάτω, διαβάστε όλη την δήλωση της:

Δημοτική Κίνηση «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου»

Υποψήφια δήμαρχος η Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου:

«Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη ο υποβαθμισμένος 4ος δήμος της χώρας μας, η εργατούπολη του Περιστεριού με τις μεγάλες αγωνιστικές της παραδόσεις δεν θα’ χει μόνο να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα τοπικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μας προβλήματα, αλλά και τη μεγάλη καταστροφική λαίλαπα που απειλεί το σύνολο της Εργατικής Τάξης στη χώρα μας και πρώτα απ’ όλα ένα δήμο σαν το δικό μας, που οξύνει παραπέρα κάθε τοπικό πρόβλημα.

Δεν θα’ χει μόνο να ξεσκεπάσει και να ανατρέψει μια πολιτική και μια τοπική εξουσία που ενώ μας ξεζούμισε αυξάνοντας κατά 39% τα δημοτικά τέλη και εκτίναξε το χρέος του Περιστεριού στα 65 εκατ. ευρώ, επιδόθηκε πρώτα και κύρια σε έργα βιτρίνας σαν το Δημαρχείο – Λησταρχείο ή τις πλατείες με τα λαμπιόνια και τα ζωγραφιστά λουλούδια, εγκατέλειψε για άλλη μια φορά το Ποικίλο Όρος, που θα μπορούσε να δώσει ανάσα στο Περιστέρι, για να μετατρέψει κι αυτό ακόμη το γκαράζ μέσα στο άλσος σε χαβούζα, με το ΣΜΑ, την ίδια ώρα που προχωρούσε σε μαζικές απολύσεις σταζιέρηδων για να μετατρέψει τους εργαζόμενους του Δήμου σε όμηρους της μερικής απασχόλησης με το ένα πόδι στην ανεργία. Κι όμως ακόμα περισσότερο από αυτά τα δεινά εκείνο που μας απειλεί και που απέναντί του κάνουν την ‘πάπια’ τόσο ο δήθεν ‘ανεξάρτητος’ εκπρόσωπος της Ν.Δ. Παχατουρίδης, όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λαλένης καθώς και οι αυτοονομαζόμενοι αντάρτες του, είναι το διπλό πραξικόπημα της χούντας κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ, που άλλα μας έλεγαν προεκλογικά και άλλα ήρθαν να μας φορτώσουν στη συνέχεια, καθώς και το τερατούργημα του Καλλικράτη, που ήρθε και αυτό πραξικοπηματικά να δώσει τη χαριστική βολή σε κάθε έννοια Τ.Α. και κοινωνικής λειτουργίας στους Δήμους και τις περιφέρειες.

Απέναντι σ’ αυτή τη διπλή επίθεση και τους κύριους εκπροσώπους τους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – και ΛΑΟΣ, με τους αντίστοιχους υποψήφιους Δημάρχους και Περιεφειάρχες τους, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ταξική και αγωνιστική τους ενότητα, με την πεποίθηση ότι όλοι αυτοί, έτσι όπως είναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα της ντόπιας και της διεθνούς πλουτοκρατίας, δεν πρόκειται να πάρουν πίσω από μόνοι τους τα “Μνημόνια” και τα αντιλαϊκά τους μέτρα, και ‘άρα πρέπει να ανατραπεί η ίδια η εξουσία τους.

Για την καταδίκη και ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του τοπικού κράτους με τον “Καλλικράτη”.

Για την κρατικοποίηση του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

Ικανοποίηση των συσσωρευμένων κοινωνικών αναγκών. Απαγόρευση των απολύσεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μείωση των ωρών εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλουςΔιαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών, ρύθμιση των χρεών των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία τις Κοινωνικές Παροχές.

Έξοδο από την ΟΝΕ και το Ευρώ, από την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού

Μόνο σε μια τέτοια γενικότερη κατεύθυνση και προοπτική μπορεί να ενταχθεί και να αποκτήσει διέξοδο και η πάλη μας για τα συσσωρευμένα και δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στο Περιστέρι μερικά απ’ τα οποία είναι τα παρακάτω.

Όχι στην περιστολή των κρατικών δαπανών για τις τοπικές κοινωνικές δαπάνες και τη μετατροπή των Δήμων σε φορομπήχτες

Μείωση των δημοτικών τελών. Εκμηδένισή τους για τους άνεργους και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Όχι στο Δήμο εργασιακό κάτεργο. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όχι στις απολύσεις, μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων.

Έξω η Χαβούζα από το Άλσος. Ολοκληρωμένη διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμάτων έξω από την πόλη. Να φύγουν τώρα το γκαράζ, το εκθεσιακό κέντρο και το νεκροταφείο. Ενοποίηση του χώρου του Άλσους. Συνεργασία με τους όμορους δήμους για την προστασία, αναδάσωση και ανάδειξη του Ποικίλου Όρους σε χώρο πρασίνου και περιπάτου. Διαφάνεια στην αγορά γης καμία συναλλαγή με καταπατητές από τη διοίκηση του Δήμου. Έξω οι καταπατητές απ’ το Περιστέρι.

Όχι στην κυκλοφοριακή ασφυξία και τη μετατροπή του Δήμου σε υπαίθριο γκαράζ. Σύνδεση των σταθμών του Μετρό με μέσα μαζικής συγκοινωνίας με όλες τις συνοικίες του Περιστερίου και τους όμορους Δήμους.

Όχι στην αστυνομοκρατία και την καταστολή, ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, κανένας περιορισμός στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους περιστεριώτες και τις περιστεριώτισσες να συσπειρωθούν μαζί μας, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας αλλά και να μη χαρίσουμε ούτε μία ψήφο καταδίκης του ολέθριου έργου των υπηρετών του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ μέσα από αισθήματα απελπισίας και απογοήτευσης, με την αποχή. Να δώσουμε ψήφο αγωνιστικής διεξόδου, ελπίδας και προοπτικής στην Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Και πάνω απ’ όλα μαζί στους αγώνες της επόμενης μέρας».

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις|Γράψανε [για εμάς], Εκδηλώσεις- Πρόγραμμα, [δημοτικές] εκλογές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s