πετυχημένη η πορεία ενάντια στη Χαβούζα!

Την Παρασκευή, 8/10, μαζευτήκαμε γείτονες, κάτοικοι και αγωνιστές του Περιστερίου, στο Άλσος για να διαδηλώσουμε στους δρόμους της πόλης μας την αντίθεσή μας με τα καταστροφικά σχέδια της Διοίκησης του Δήμου στο Άλσος, με την κατασκευή δηλαδή και εγκατάσταση της παράνομης Χαβούζας και Σταθμού Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών.

Σε έναν χώρο χαρακτηρισμένο πράσινο, ήδη επιβαρυμένο και κατεστραμμένο – να θυμίσουμε και την παράνομη τοποθέτηση του Εκθεσιακού κέντρου, του δημοτικού Γκαράζ, τις μάντρες οικοδομικών υλικών, του Νεκροταφείου κ.α.- η Χαβούζα έρχεται να δώσει την χαριστική βολή για την υγεία και το μέλλον όλων μας και των παιδιών μας.

Η συγκέντρωση και πορεία, φώναξε δυνατά στους δρόμους και τις γειτονιές του Περιστερίου συνθήματα για την επέκταση και ενοποίηση των χώρων πρασίνου και του Άλσους, συνθήματα ενάντια στην διογκούμενη φορομπηξία στον Δήμο μας, αλλά και συνθήματα ενάντια στην εγκατάληψη των γειτονιών κι ενάντια στον “Καλλικράτη”. Μερικά από τα συνθήματα που φωνάξαμε: “Έξω η Χαβούζα από το Άλσος”, “Στο κέντρο στολίδια / στις γειτονιές σκουπίδια”, “Άλσος ενιαίο όλο πράσινο / έξω οι εργολάβοι και το εμπόριο”, “Δήμοι – κράτη με τον καλλικράτη / φόροι και σκουπίδια στου λαού την πλάτη”, “Αλλάζει – Αλλάζει το Περιστέρι / 60 εκατομύρια χρωστάει από χέρι” και άλλα.

Η πορεία ξεκίνησε από το Άλσος, πέρασε από το Γκαράζ, την Χαβούζα με το πράσσινο σπίτι, έστριψε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και την πυροσβεστική, διέσχισε τις γειτονιές γύρω απο το άλσος, πρός την Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος του 22ου δημοτικού σχολείου, και περπάτησε όλο το πεζόδρομο για να καταλήξει στο Δημαρχείο.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, το κλίμα που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους ήταν πολύ δυναμικό. Κάτοικοι και γείτονες να βγαίνουν στα μπαλκόνια και τα παράθυρα, να συμμετέχουν αυθόρμητα στην πορεία, με πολλά χειροκροτήματα και φωνάζοντας δυνατά συνθήματα. Πραγματοποιήθηκε επίσης μαζική αφισοκόλληση και μοίρασμα προκήρυξης από την αρχή μέχρι το τέλος της πορείας. Ενημερωτικά έχουν μοιραστεί 6.000 προκηρύξεις και κολληθεί 1.500 αφίσες σε όλο το Περιστέρι, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η Διοίκηση (η κ. Ευσταθιάδου έχει “κηρύξει άτυπο πόλεμο” στην Επιτροπή και βγάζει συνεργεία να ξεκολλήσουν αποκλειστικά και μόνο τις αφίσες της Επιτροπής Κατοίκων).

Τέλος, αποφασίστηκε νέα Συνέλευση Κατοίκων για την Πέμπτη, 14/10 , στο Άλσος, στις 6:30 το απόγευμα.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

υ.γ: Παρακάτω είναι οι φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία.

αρχη- συγκεντρωσηαρχη- συγκεντρωση2αρχη στο γκαραζβλακας μπατσοςστο αλσοςστη γειτονια Αλσουςαφισοκολησηγειτονας στο παραθυροαντιστασεως 22δημοτικο σχολειοθηβωνισως1καφετεριεςκαφετεριες 2πλαισιοπεζοδρ_πορειαπεζοδρομο κουνημενηπορειαστον πεζοδρομοστον πεζοδρομο2
Advertisements
This entry was posted in Δήμος Περιστερίου, Εκδηλώσεις- Πρόγραμμα, Ελεύθεροι Χώροι- Καλλικράτης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s