Θυμωμένοι γονείς στο Χαϊδάρι

Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για το αδύνατο! δηλώνουν οι γονείς στα Δυτικά.

Οι «γονείς στα δυτικά της πόλης» [κλίκ για το σχετικό blog] και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Βρεφ/ακών Σταθμών Χαϊδαρίου[εδώ το blog τους]καλούν σε μαζική-μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Δεκέμβρη, 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου, για να μην τολμήσουν να αυξήσουν τα τροφεία και να κλείσουν σταθμούς.

Όπως δηλώνουν σε επιστολή τους: «ώς Πρωτοβουλία (Γονείς στα δυτικά της πόλης) στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα μαχόμενα εκείνα μέλη αλλά και στην προσπάθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των βρεφονηπιακών σταθμών Χαϊδαρίου να μπλοκάρει την νέα ληστεία που ετοιμάζει σε βάρος μας, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Χαϊδαρίου μεν αλλά κατάπτυστοι μειοψηφία δε, στην συνείδηση του κόσμου της πόλης μας. Δεν παζαρεύουμε, δεν κάνουμε διάκριση σε έλληνες και μετανάστες γονείς και παιδιά. Αντίθετα είμαστε δίπλα τους. Κάθε αίτημα που έρχεται σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι ένα δίκαιο αίτημα. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για το αδύνατο, γιατί ότι ήταν δυνατό να γίνει έχει είδη γίνει».

Την Δευτέρα 13 Δεκέμβρη έγινε συνεδρίαση του νομικού προσώπου που αποφάσισε να προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο την μετεγκατάσταση του 4ου παιδικού σταθμού και την αύξηση των τροφείων.

Η Δημοτική Αρχή τόσο με την απόφαση της αυτή όσο και με την επιχειρηματολογία της έδηξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της, έδειξε τα «δόντια της»
1) Με την δικαιολογία της μείωσης των κεντρικών πόρων μας είπε ότι πρέπει εμείς να επωμιστούμε τα έξοδα λειτουργίας των σταθμών και εκεί που πληρώναμε για την διατροφή των παιδιών μας

τώρα θα πρέπει να πληρώνουμε για τους μισθούς, το πετρέλαιο, την συντήρηση των σταθμών κ.α. Δηλαδή από τροφεία τα μετατρέπουν σε δίδακτρα και την παιδεία σε εμπόρευμα και αν έχεις αγοράζεις,

αν δεν έχεις στο σπίτι.
2) Η μετεγκατάσταση του 4ου σε άλλο σταθμό χωρίς να έχει βρεθεί χώρος για νέο κτίριο, είναι ο προάγγελος της λογικής του Δήμου για συρρίκνωση και κλείσιμο παιδικών σταθμών.

Συνδυασμένο με το ότι στο δήμο μας υπάρχουν εργαζόμενοι στους σταθμούς που είναι συμβασιούχοι και άλλοι είναι απλήρωτοι, ετοιμάζονται να κάνουν απολύσεις με τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους γονείς.
Σαν σύλλογος δεν μπορούμε να μην αντισταθούμε.
Επικαλούμενοι την κρίση μας φορολογούν, μας ανεβάζουν το ΦΠΑ, μας κόβουν μισθούς επιδόματα και δώρα, απελευθερώνουν απολύσεις και καταργούν αποζημιώσεις,

εμπορευματοποιούν παιδεία και υγεία, βάζουν εισιτήρια στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα μειώνουν την φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις από 45% σε 20%, δίνουν 78 δις στις τράπεζες, ε
πιδοτούν τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μια συγχορδία όλοι μαζί προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να αναπτυχθεί το μεγάλο κεφάλαιο για να έχουμε δήθεν κέρδος και εμείς.

Αλλά αυτό αναπτύσσεται πάνω στις δικιές μας στερήσεις, ποδοπατώντας μας, εξοντώνοντας κάθε μέλλον των παιδιών μας. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου έχει σαν βάση «Τα κέρδη δικά τους – η κρίση δικιά μας».

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. προχωράνε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρουν την οριστική απόφαση
για την αύξηση των τροφείων.
Η απόφαση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με την παρουσία όλων μας

Την πάνε βιαστικά μέσα στις γιορτές γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις.
Να είμαστε όλοι εκεί. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν τέτοια απόφαση.

Να συσπειρωθούμε όλοι στο σύλλογο, να συμμετέχουμε ενεργά, για να μπλοκάρουμε τα μέτρα τους.

http://syllogosgoneonhaidariou.blogspot.com/

Advertisements
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις|Γράψανε [για εμάς]. Bookmark the permalink.

One Response to Θυμωμένοι γονείς στο Χαϊδάρι

 1. Ε Ι Ν Α Ι Ο Λ Ο Ι Τ Ο Υ Σ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Α Χ Ρ Ε Ο Κ Ο Π Η Μ Ε Ν Ο Ι

  ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΕΛΟΣ… ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΟΣ

  Την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη το δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου, με πρόταση της δεξιάς παράταξης του Μαραβέλια αποφάσισε, την αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, τις απολύσεις των συμβασιούχων, το κλείσιμο του μουσικού τμήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μηδενός εξαιρουμένου, δεν είχαν πρόταση διεξόδου. Αυτό που έκανε δυστυχώς, εντύπωση ήταν ένα τρίγωνο πολιτικού διαλόγου μεταξύ των μελών των παρατάξεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ, για το ποιος φέρει την ευθύνη που ο δήμος είναι σε χρεοκοπία αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Η παράταξη της Ν.Δ. (Μαραβέλιας) και του ΠΑΣΟΚ (Τσατσαμπάς) έπαιξαν το ρόλο τους όπως θα περίμενε κανείς. Ο Μαραβέλιας υποστήριξε πως θα υπάρξει πρόβλημα στον κόσμο αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτά που έρχονται, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Ο Τσατσαμπάς υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με τα νέα μέτρα και ότι η εκλεγμένη πλειοψηφία θα πρέπει να βρει την άκρη ως δημοτική αρχή. Βέβαια δεν έλειψαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια της διαδικασίας καθώς και τα χαμόγελα από την «νικηφόρα πλειοψηφία». Είναι κατάπτυστοι. Το ΚΚΕ μεταξύ άλλων, είχε προβλέψει, όπως είπε ο Μιχάλης Σελέκος ότι οι πολιτικές όλης τις προηγούμενης περιόδου, εκεί θα οδηγούσαν, στη χρεοκοπία. Ακόμα υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθούν τα τροφεία ενώ ο δημόσιος χαρακτήρας των παιδικών σταθμών πρέπει να παραμείνει ως έχει.

  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ… ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
  Βρισκόμαστε ήδη στο χείλος του γκρεμού, εκεί μας οδήγησαν.
  Να τους σταματήσουμε όσο είναι καιρός
  Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά… δεν έχουμε άλλο χρόνο

  ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΛΕΜΕ

  1ον Να διαγραφτούν τα χρέη των νοικοκυριών προς όλους τους δημόσιους οργανισμούς και τις τράπεζες

  2ον Να μην πληρώσουμε απολύτως τίποτα από αυτά που μας ζητούν. Να πληρώσουν αυτοί που αποφάσισαν τα κατάπτυστα μέτρα από τους δικούς τους παχυλούς μισθούς και τις περιουσίες τους.

  3ον Να μπλοκαριστούν και να ανοιχτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί κρατικών νομικών και φυσικών προσώπων που έχουν και είχαν εμπλοκή με τις οικονομικές και εισπρακτικές υπηρεσίες του δήμου καθώς και όλων όσων διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τα χρήματα μας από φόρους, δημοτικά τέλη και άλλα.
  Να δημοσιοποιηθούν όλες οι κινήσεις των λογαριασμών τους.

  4ον Οι παιδικοί σταθμοί να περάσουν στον έλενχο και την διαχείρισή, των γονιών και όλων των εργαζομένων σε αυτούς. Έξω οι πρόεδροι των νομικών προσώπων από τους παιδικούς σταθμούς και τον δήμο. Να καταργηθεί ως θεσμός.

  5ον Να διεκδικηθούν από την δημοτική αρχή τα κονδύλια για τους μισθούς των εργαζομένων, την τροφοδοσία των πάγιων αναγκών των σταθμών και των δομών του δήμου που έκλεισαν ή θα κλείσουν. Για αυτό πληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη. Τα χρήματα αυτά ανήκουν σε όλους μας. Αν η δημοτική αρχή στο σύνολο της δεν είναι ικανή να το κάνει ας παραιτηθούν όλοι τους πριν να είναι αργά για αυτούς.

  6ον Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του δήμου. Άμεση ανανέωση όλων των σχέσεων εργασίας συμπεριλαμβανομένης της προϋπηρεσίας τους. Να μονιμοποιηθούν όλοι κανείς εργαζόμενος στον αέρα. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να αναλάβουν οι ίδιοι την διαχείριση την λειτουργία και τον έλενχο των υπηρεσιών που ανήκουν.

  7ον Να επανακτήσουμε το κοινωνικό, δημόσιο και δωρεάν έργο και χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

  8ον Να φύγουν τώρα οι άρπαγες και κλέφτες διαχειριστές από τις ζωές μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s