με αφορμή την ορκομωσία της νέας Δημοτικής αρχής…

Την Δευτέρα, 27/12, στις 7μ.μ. στα «Δίδυμα» γήπεδα της Χωράφας, θα ορκιστεί η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Περιστερίου. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά, με την σ. Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου.

Θέση [συν]διοίκησης ή θέση αγώνα κι ανατροπής;

ή αλλιώς: Συνένοχο στο φόνο δεν θα μας έχετε…

Στην Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Μνημονίου και του Καλλικράτη που οδηγούν σε ένα ατέλειωτο σφαγείο σε βάρος των εργαζόμενων και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου.

Η διέξοδος είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή από ένα γερό εργατικό κίνημα που θα στριμώξει και θα ανατρέψει την κυβέρνηση και όλους τους επίδοξους διαχειριστές του συστήματος. Θα στριμώξει τις Δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα πειθαρχήσουν στον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.

Παλεύουμε για να χτιστεί ένα κίνημα αντίστασης, απειθαρχίας και ρήξης με τις επιλογές τους, μέχρι τη νίκη! Ένα ενωτικό και ρωμαλέο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα επιβάλλει την ανατροπή του μνημονίου, θα υπερασπίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα επιβάλλει την παύση πληρωμών του χρέους, την έξοδο από την ΟΝΕ, την αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων και τη μείωση του χρόνου εργασίας, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη νομιμοποίηση των μεταναστών, τη δωρεάν και δημόσια Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

Συνεπώς, η θέση δεν μπορεί να είναι δίπλα σε αυτούς που υπακούουν και προωθούν αυτές τις καταστρεπτικές πολιτικές για τον Δήμο μας. Συνένοχο στον φόνο δεν θα μας έχετε.

Αντιθέτως, πρέπει να είναι και θα είναι δίπλα στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, στην εργαζόμενη πλειοψηφία του Περιστερίου και την δίκαια αντίσταση πρώτα και την ανατροπή έπειτα της νέας Χούντας κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ.

Θρησκευτικός ή πολιτικός όρκος;

Η δραστηριοποίησή μας ξεκινά από τα ιδεολογικά-πολιτικά μας πιστεύω και τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Δεν γίνεται λόγω των θρησκευτικών μας ή άλλων πεποιθήσεων. Επίσης, όσο μπορούμε, θα συμβάλουμε στον διαχωρισμό των πολιτικών, κοινωνικών κι αυτοδιοικητικών θεσμών από την επιρροή κι εξουσία της εκκλησίας.

Είναι λογικό να μην μπορούμε να ορκιστούμε θρησκευτικά, παρά μόνο στην αγωνιστική μας τιμή και στην συνείδησή μας, ενώπιον του Περιστεριώτικου Λαού.

Όρκος:

«Ως εκπρόσωπος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων, για την ανατροπή του μνημονίου και γενικότερα της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση».

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι], [δημοτικές] εκλογές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s