κατάληψη υπουργείου υγείας

2η μέρα κατάληψης στο Υπ. Υγείας από τους νοσοκομειακούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο στο χώρο της υγείας.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στέκεται αλληλέγγυη στους απεργούς ιατρούς. Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΡΣΙ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ):

«ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ»

«ΕΞΩ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.»

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Το νομοσχέδιο – «σκούπα» του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Bουλή αποτελεί μια σαρωτική προσπάθεια επιβολής σωρείας άκρως αντιδραστικών ρυθμίσεων που υπαγορεύονται από την πολιτική κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ σύμφωνα με το «3ο επικαιροποιημένο μνημόνιο» εδραιώνοντας την πλήρη εμπορευματοποίηση τηςΥγείας.
Συγκεκριμένα :
1) Το σύστημα προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων παραδίνεται σε ιδιωτικές εταιρείες managers.Οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες που συμμετείχαν άμεσα στην επί δεκαετίες καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων με σκανδαλώδεις συμβάσεις περίθαλψης, θα «επιβραβευθούν» αναλαμβάνοντας και την … συγκεντροποίηση της μίζας των προμηθειών

2) Με τις αντιδραστικές ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη πλήττονται καίρια τόσο η παροχή περίθαλψης στη λαϊκή πλειοψηφία όσο και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων γιατρών που εργάζονται ή είναι συμβεβλημένοι με τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία. Ανοίγει ορθάνοιχτα η πόρτα στην εργολαβία ιατρικής εργασίας και στη μεσολάβηση εταιρειών – «πολυϊατρείων» που θα συνάπτουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ απασχολώντας γιατρούς σκλάβους των 500 ευρώ τον μήνα. Στην καλύτερη περίπτωση, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα συνάπτονται συμβάσεις μόνο με μεμονωμένους γιατρούς, προβλέπεται σύμβαση «τύπου ΟΑΕΕ» με πενιχρή μηνιαία πάγια αντιμισθία όπως επί λέξει αναφέρει το «3ο επικαιροποιημένο μνημόνιο για την υγεία.

3) Με άλλη μια σειρά διατάξεων επιχειρείται η αντιδραστική αναδιαμόρφωση της ιατρικής ιεραρχίας στο ΕΣΥ με κατάργηση και των τελευταίων υπολειμμάτων της συλλογικής σύμβασης και του ν.3754. Επανέρχεται . «πανηγυρικά» η βαθμίδα του συντονιστή διευθυντή με 1 (ένα) ευρώ (!!!) διαφορά στον βασικό μισθό ενώ εδραιώνεται πλήρως ο θεσμός της επικουρικής απασχόλησης σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

4) Οι ρυθμίσεις για τη διανομή του φαρμάκου και τους φαρμακοποιούς οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση του ευαίσθητου κλάδου με την εισβολή των super markets στο χώρο ενώ καταδικάζουν σε κλείσιμο χιλιάδες μικρά και μεσαία φαρμακεία.

Απέναντι σε αυτήν την συντονισμένη επίθεση του αστικού μπλοκ κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ και ΜΜΕ απαιτείται περισσότερο από ποτέ η ενιαία πανυγειονομική παλλαϊκή αντεπίθεση ανατροπής αυτής της απάνθρωπης πολιτικής
Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (15-1-11) καθώς και τα ΔΣ των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων αναγκάζονται από τις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα να υιοθετούν θέσεις ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με αιχμή την απαίτηση για απόσυρση του «πολυνομοσχεδίου» Λοβέρδου. Κρύβουν όμως τις πραγματικές αιτίες της επίθεσης, στη δίνη της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δεν αναζητούν στους πραγματικούς μας συμμάχους, τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας της εργαζόμενης πλειοψηφίας, τον κοινό αγώνα ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Οι χιλιάδες γιατροί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να αυτοοργανωθούν από τα κάτω, μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Να ξεφορτωθούν τα βαρίδια του κοινοβουλευτικού συνδικαλισμού. Να απαιτήσουν μαζί με τους φοιτητές της ιατρικής και με όλο το λαό τη ριζική εφ’ όλης της ύλης ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ χωρίς συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις.
Η ΑΡΣΙ τούτες τις κρίσιμες στιγμές απευθύνει κάλεσμα για αγώνα διαρκείας στους χιλιάδες γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , στους νέους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους. Τους καλεί να πάρουν την υπόθεση ανατροπής αυτής της πολιτικής στα χέρια τους!

Γενικές Συνελεύσεις παντού! Στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς και ανά περιοχή, των αυτοαπασχολούμενων γιατρών. Ανάδειξη ανεξάρτητων, ανοικτών, αιρετών και ανακλητών επιτροπών αγώνα που θα μεταφέρουν αυθεντικά τη βούληση και τις διαθέσεις αγώνα της βάσης των γιατρών!
Διαμορφώνονται σήμερα οι προϋποθέσεις για ένα μαχητικό πανυγειονομικό-παλλαικό αγώνα με κατεύθυνση την πραγματοποίηση ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας με καθολική συμμετοχή όλων των λειτουργών της Υγείας με παλλαικό αίτημα την απόσυρση του καταστροφικού νομοσχέδιου της κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΔΝΤ-ΕΕ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

ΑΡΣΙ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ)

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις|Γράψανε [για εμάς], κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

2 Responses to κατάληψη υπουργείου υγείας

 1. Ο/Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ λέει:

  2-2-2011
  Προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ!
  ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εργαζομένων, φορέων , χρηστών υγείας με αποκορύφωμα την συγκέντρωση ΕΚΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ Της ΕΘΕΛ έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα στις 1.30 μμ , που ένωσαν τις φωνές τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς ενάντια στην χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ από ΣΗΜΕΡΑ!

  Νοσοκομειακοί γιατροί:
  1) Ειδικευόμενοι: το νομοσχέδιο και το “μνημόνιο 3” βάζει οριστικά ταφόπλακα σε κάθε δυνατότητα επαγγελματικής προοπτικής. Κλείνει η είσοδος στο ΕΣΥ με την εφαρμογή του 5 (φεύγουν) :1(μπαίνει), ενώ στο ιδιωτικό ιατρείο η σύμβαση με το μοναδικό ταμείο (ΕΟΠΥΥ) θα είναι για 600 ευρώ. Η ανεργία και οι μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα είναι η νέα πραγματικότητα που επιφυλάσσει η κυβέρνηση.
  2)Νοσοκομεία πλήρης παράδοση του μηχανισμού προμηθειών σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα
  3)Διευθυντοκρατία- συλλογική σύμβαση: ισόβια κατοχύρωση της μεγαλοδιευθυντοκρατίας και μεγαλοκαθηγητοκρατίας, των σκανδαλωδών προνομίων του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ στα νοσοκομεία. Προνόμια που αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς στα νοσοκομεία. Οι διατάξεις αυτές ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ κάθε θεσμικό υπόλειμμα της συλλογικής σύμβασης και του ν.,3754.
  4)Εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου , απαιτούμε:
  ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ Εφημερίες ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (οι κατά 60% τουλάχιστον πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων φτάνουν για φάρμακα και υλικά το πολύ ως τον Απρίλη. Ήδη παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και καθυστερήσεις, αναβάλλονται χειρουργικές επεμβάσεις κλπ.
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ-ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ που πληρώνουν οι πολίτες στα ιατρεία τακτικών και επειγόντων στα Δημόσια νοσοκομεία.

  ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ

 2. Ο/Η leftmove λέει:

  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
  ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Λοβέρδου που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη
  2. Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.
  3. Να ανατραπεί η γενικότερη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταργεί κάθε έννοια δωρεάν υγείας και εξαθλιώνει τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς.
  4. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του αίσχους του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνημο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
  5. Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.
  6. Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ – κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.
  7. Με τελικό στόχο ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς, άμεσα απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές εξασφαλισμένες σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.
  8. Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.
  9. Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.
  10. Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.
  11. Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ. Να σταματήσει η προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας.
  12. Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικά, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.
  ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
  ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ
  ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/2, ώρα 11:00 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  για ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s