Δήλωση της Αντωνίας Αθανασοπούλου-Βαφειάδου για το fast-track και τις πολεοδομίες

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα (Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ) μεθοδεύουν το ξεπούλημα – «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας που έχει απομείνει, σαν να’ναι χωράφια του παππού τους, με την διαδικασία του fast track. Για το δημόσιο, η πλήρης παράδοση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων στο μεγάλο κεφάλαιο πάντα συνοδευόταν απο μέτρα για να… «γίνει καλύτερη και παραγωγικότερη η δουλειά του δημόσιου υπαλλήλου» για ένα δημόσιο «σύγχρονο και αποτελεσματικό» και ένα «κράτος-στρατηγείο». Έτσι, εν ονόματι της πάταξης της διαφθοράς που είναι γεγονός στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταφέρθηκαν οι πολεοδομίες απο την νομαρχία στους δήμους, όπως προέβλεπε ο Καλλικράτης. Xωρίς να έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση απο τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ), το ΤΕΕ, και λοιπούς φορείς των μηχανικών, αλλάζει και ο τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών και του ελέγχου των κατασκευών και ο ΓΟΚ (Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός). Όλα εναρμονίζονται στις νέες ανάγκες της εποχής του μνημονίου 2.

Με Π.Δ. θα μπορούν:

  • Να τροποποιούνται Εγκεκριμένα Ρυθμιστικά Σχέδια, Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, να καθορίζονται ειδικές χρήσης γης και ειδικοί Όροι Δόμησης «ακόμη και κατά παρέκκλιση από τους ισχύοντες, καθώς και από τις διατάξεις του ΓΟΚ, προκειμένου να αποδοθεί ο βέλτιστος επενδυτικός προορισμός στο προς αξιοποίηση ακίνητο.
  • Μετά την εκδόση του Π.Δ έρχεται και η πλήρης αποκάλυψη, αφού η χωροθέτηση του κάθε επενδυτικού στοιχείου «θα διενεργείται με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ, με βάση τις προτάσεις του ιδιώτη-επενδυτή» !!!

Με όλα αυτά, φυσικά μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για την ποινικοποίηση του επαγγέλματος των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών. Εάν «χτυπιέται» έτσι η διαφθορά το αποτέλεσμα θα το δείξει, αλλά όλα τα παραπάνω είναι σκανδαλώδη από μόνα τους. Βρίσκονται σε αντιδραστική και χυδαία κατεύθυνση. Δημόσια διοίκηση και κράτος ανοιχτά αντιλαϊκό και εχθρικό, τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτό, όσο και για τα λαϊκά στρώματα, άλλα πάντα φιλικό για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κεφάλαιο συνολικά. Η χειραγώγηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο – είτε στην περιφέρεια, είτε στους δήμους – είναι αναγκαία για να εφαρμόσουν ευκολότερα τις προαποφασισμένες αντιλαϊκές επιλογές. Χρειάζεται πολύ δουλειά, κοινή δράση όλης της Αριστεράς, λαϊκή αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες, παντού, για να ανατραπούν οι μαύρες πολιτικές της Κυβέρνησης, Ε.Ε., και Δ.Ν.Τ.

Από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου,
Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου.

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s