Δήλωση για την αποχώρηση του Δημάρχου από τον ΑΣΔΑ

Η ανάγκη συντονισμού των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, εκφράστηκε με την δημιουργία του ΑΣΔΑ. Ωστόσο δεν έχει δώσει διέξοδο και προοπτική στα οξυμένα προβλήματα της Δυτ. Αττικής όλα αυτά τα χρόνια.

Η αδιαφορία, η λάθος πολιτική κατεύθυνση, η μη ιεράρχηση των προβλημάτων, η κομματικοποίηση, η μη διεκδίκηση, συντέλεσαν ώστε να καρκινοβατούν χρόνια προβλήματα. Προβλήματα όπως το κοινό νεκροταφείο, η παραχώρηση των στρατοπέδων στους Δήμους, η απελευθέρωση του Ποικίλου Όρους από τα μαύρα ράσα, ο σκουπιδότοπος που έχουν μετατρέψει την Δυτ. Αθήνα η Φυλή και το Σχιστό Κορυδαλλού κ.α.

Η συνεργασία της υποβαθμισμένης Δ. Αττικής βέβαια δεν περνάει από θεσμούς μέσω ΕΣΠΑ και προγραμμάτων της ΕΕ, αλλά από την διεκδίκηση των χρημάτων που δικαιούνται οι υποβαθμισμένοι Δήμοι της Δυτικής Αττικής από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να τα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους. Έτσι λοιπόν, αν μείνει ή φύγει ο Δήμαρχος από αυτό το πολιτικό όργανο, πολύ λίγο μας ενδιαφέρει.

Παρόλα ταύτα, η διάθεση για αποχώρηση του Δημάρχου από τον ΑΣΔΑ υπογραμμίζει την αδιαφορία του όχι μόνο για τα καυτά προβλήματα του Δήμου μας που καθόλου δεν προώθησε, αλλά και την απαξίωση για τα προβλήματα κι όλης της Δυτικής Αττικής.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι της πόλης μας δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τους αποστεωμένους και γραφειοκρατικούς  θεσμούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντίθετα σήμερα, πιο ώριμοι πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι μέσα από απεργίες και συνελεύσεις στις πλατείες, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας για να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση.

από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αντωνία Βαφειάδου

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s