ΟΧΙ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΡΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

“Όχι κεραίες μέσα στα σπίτια μας, δε θα αφήσουμε τις εταιρείες να καταστρέψουν τις ζωές μας”

Οι εγκαταστάσεις κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Πάρου, αρ. 20, στη διασταύρωσή της με την οδό Πελασγίας, όπως φαίνονται στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, έχουν κινητοποιήσει τους κατοίκους της Νέας Ζωής (περιοχή Εκατόδεντρα), οι οποίοι απαιτούν την άμεση  απεγκατάσταση τους.

Οι κεραίες αυτές, βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 200 μέτρων από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, και είναι καμουφλαρισμένες σαν καμινάδες ή σαν κλιματιστικά για να μην γίνουν αντιληπτές.

Το χρονικό
Οι κάτοικοι, με την Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει έχουν μαζέψει ήδη πάνω από 300 υπογραφές, ενώ έχουν προσφύγει με καταγγελίες και επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΕΤΤ και ΕΕΑΕ (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) από τις 16 Ιουνίου, για να συναντήσουν την σκανδαλώδη ολιγορία, την γραφειοκρατία και την ύποπτη συγκάλυψη  των υπηρεσιών. Ακόμη περιμένουν να απαντήσουν αν υπάρχει αδειοδότηση για την εγκατάσταση και να γίνει ο σχετικός έλεγχος. Στις 6 Ιουνίου κατατέθηκε καταγγελία στην Πολεοδομία Περιστερίου για τη νομιμότητα της εγκατάστασης και ακόμα περιμένουν έλεγχο από την υπηρεσία και σχετική απάντηση. Τέλος, οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες μετρήσεις ακτινοβολίας βρίσκοντας τα παρακείμενα σπίτια και σχολεία, εντός της ζώνης βαριάς ακτινοβολίας.

Ζητούν την άμεση απομάκρυνση, με παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου, βάσει και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση απεγκατάσταση των κεραιών που εντοπίζονται εντός του αστικού ιστού. Δηλώνουν δε, αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε δυναμικές ενέργειες και κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν την υγεία και την ζωή την δική τους και των παιδιών τους.

Advertisements
This entry was posted in Υγεία, κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s