ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ & ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ & ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η συμμορία του μαύρου μετώπου, κυβέρνησης-τρόικας και ΣΕΒ, και τα κόμματα τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη), συνεχίζουν την άθλια πολιτική λεηλασίας μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων. Με το νέο μνημόνιο που ψήφισαν, βυθίζουν την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και στη διάλυση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και κάθε δημόσιο αγαθό σφαγιάζονται για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ντόπιων και ξένων. Έχουν σκοπό να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Η κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), καθ’ υπόδειξη του ανεκδιήγητου υπουργού, τέως συνδικαλιστή(!) Κουτρουμάνη, αποτελεί οργανωμένη ληστεία σε βάρος όλων των εργαζόμενων, ενώ 1400 εργαζόμενοι  απειλούνται με άμεση απόλυση. Η λειτουργία των δύο οργανισμών στηρίζεται στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων δηλαδή αποτελούν μέρος του μισθού τους που παρακρατείται προκειμένου οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι να έχουν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές.

Με την απόφαση αυτή προχωρούν στο κλείσιμο 25 βρεφονηπιακών σταθμών που φιλοξενούν εντελώς δωρεάν 2.000 παιδιά (στο Περιστέρι 60 νήπια φιλοξενούνται στο σταθμό της Εργατικής Εστίας) παρέχοντας σημαντική βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες που αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά για τροφεία που επιβάλουν δημοτικοί και ιδιωτικοί χώροι.

Στον αέρα βρίσκονται κι όλα τα επιδοτούμενα δάνεια  για αγορά πρώτης κατοικίας, της επιδότησης ενοικίου αλλά και το πρόγραμμα κατασκευής και κλήρωσης νέων κατοικιών (ο ΟΕΚ διαθέτει 221 ιδιόκτητες οικοδομικές εκτάσεις σε 45 νομούς). Για τους τραπεζίτες τοκογλύφους  και τους οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ και των Βρυξελών αποτελεί «σκάνδαλο» η παροχή φτηνής κατοικίας και η πρόσβαση στον πολιτισμό για τα πιο φτωχά νοικοκυριά στην εποχή της ελεύθερης αγοράς. Θέλουν να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με άστεγους που θα έχουν ανάγκη την  «φιλανθρωπία» τους. Κουβέρτες και συσσίτια αντί για την παροχή δελτίων κοινωνικού τουρισμού (900.000 το χρόνο είναι οι δικαιούχοι ), εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και βιβλία που παρέχει η Εργατική Εστία. Εξαθλίωση και  βαρβαρότητα θέλουν να επιβάλουν γι αυτό χτυπούν τις κοινωνικές παροχές ακόμα και των πιο φτωχών στρωμάτων του πληθυσμού.

Παράλληλα, θέλουν να αρπάξουν τα σημαντικά αποθεματικά αυτών των οργανισμών (πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ), που προέρχονται από το μόχθο όλων των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που χαρίζουν πάνω από 700 εκατομμύρια το χρόνο στους επιχειρηματίες με τη μείωση (2%) των εργοδοτικών εισφορών! Ζεστό χρήμα για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου! Θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου ως υπέρτατου νόμου της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς απάντησαν από την πρώτη στιγμή με απεργία διαρκείας και κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών τους. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φλεβάρη, ημέρα που ψηφίζονταν στη βουλή το νέο μνημόνιο, που προβλέπει και την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, δείχνει ότι ο κόσμος της εργασίας δεν είναι διατεθειμένος να γυρίσει έναν αιώνα πίσω για να σωθούν οι τραπεζίτες και τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός επέλεξαν το δρόμο του αγώνα για να ανατραπεί η δοτή κυβέρνηση του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ου και του μαύρου μετώπου.  Οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέσα από δημιουργία ενός μεγάλου αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής με συντονισμένους, μαχητικούς αγώνες, με απεργίες, καταλήψεις. Μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για να έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τον πρώτο λόγο υπερβαίνοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είτε στα σωματεία είτε σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΕΚ και ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s