ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 28ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ // ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9

Καλή αρχή για τη νέα χρονιά η νίκη του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, που μετά από κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο και το γραφείο του Περιφερειάρχη Κουμέντου πέτυχε τη συνέχιση της λειτουργίας του!

Απόσπασμα από την τοποθέτηση της συμβούλου της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου Αντωνίας Αθανασοπούλου αναφέρει οτι:
«Με την πολιτική που εφαρμόζεται κλείνουν σχολεία και ανοίγουν φυλακές.(…)Πρέπει ενωμένοι γονείς, δάσκαλοι, εργαζόμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι και Δημοτική Αρχή να πάμε στο γραφείο του Κουμέντου και να μείνουμε εκεί ώσπου να πάρουν πίσω την απόφαση. Να μην αφήσουμε να κλείσει το 28ο Δημοτικό ή όποιο άλλο. Είναι ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία του Περιστερίου. Να σειστεί ο τόπος και όλοι μαζί να παλέψουμε! Επίσης πρέπει να τονίσω ότι οι Δημοτικές Αρχές δεν πρέπει να υποκύπτουν στις αποφάσεις, αλλά να αντιδρούν και ν΄αντιστέκονται». Η τοποθέτηση αναφέρθηκε στον Καλλικράτη και στην πολιτική που εφαρμόζεται και τόνισε « να σταματήσουμε να λειτουργούμε για ‘τα μάτια’, να είμαστε ουσιαστικοί και να αγωνιζόμαστε για να έχουμε αποτελέσματα».

Τελικά πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου χωρίς διαπραγμάτευση. Ακολούθησε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειάρχη από τους καταληψίες γονείς, το Σύλλογο Έλλη Αλεξίου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, δημοτικούς συμβούλους και τη δημοτική αρχή και ανακλήθηκε η αναστολή της λειτουργίας του 28ου Σχολείου.

Τα επινίκια θα γιορταστούν αύριο στη συναυλία που αρχικά ήταν αλληλεγγύης, αλλά καταλήγει σε γιορτή μετά την επιτυχημένη έκβαση του αγώνα! Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου στην οδό Χαλκίδος 10 στις 19:00 με τον Κώστα Μάντζιο.

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s