Για την διαδικασία του Δημ. Συμβουλίου (κολυμβητηρίου και επιχειρησιακού προγράμματος)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η Αρ. Κιν. Περιστερίου καταγγέλλει με οργή και αγανάκτηση την αντιδημοκρατική, συγκαλυπτική, ακραία αυταρχική λειτουργία, που επιβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή δημοτική Αρχή επιχειρώντας έτσι, να παρακάμψει τα εκρηκτικά προβλήματα της πόλης μας. Aποτέλεσμα της έντασης που δημιουργήθηκε από την απαράδεκτη αυτή νοοτροπία και πρακτική ήταν ο θάνατος ενός συμπολίτη μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ την Πέμπτη 27/9/12, αλλά και η πραξικοπηματική συνεδρίαση της 1ης Οκτώβρη, κεκλισμένων των θυρών, από την οποία αποχωρήσαμε.

  1. Το σημερινό αδιέξοδο και η αντιδημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ οφείλεται στο γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή που έχει στηρίξει και υπερψηφίσει το εξοντωτικό για την Τ.Α σχέδιο Καλλικράτης και έχει ευθυγραμμιστεί με το αντιλαϊκό πρόγραμμα ‘σταθεροποίησης’ της Τρόικα, των Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ, Ε.Ε, έχει σαν συνέπεια προχωρήσει σε αλλεπάλληλες περικοπές δαπανών και κατεδάφιση δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δημοτών στην παιδεία, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, ενώ από την άλλη πλευρά έχει περιοριστεί όλα αυτά τα χρόνια σε έργα βιτρίνας, εξυπηρέτηση κάθε λογής κερδοσκόπων και προκλητικές σπατάλες. Για όλους αυτούς τους λόγους η εκπρόθεσμη κατάθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του σχεδίου «Καλλικράτης» (που θα έπρεπε να έχει ήδη συζητηθεί και αποφασιστεί από το 1ο εξάμηνο μετά την ανάδειξη της σημερινής διοίκησης του Δήμου τον Οκτώβρη του 2010), και η εισαγωγή του στο Δ.Σ. 5 μόλις μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας στις 30/9/12, δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτή σαν να μην τρέχει τίποτα. Και μάλιστα χωρίς προετοιμασία, ούτε τον ελάχιστο χρόνο για την επεξεργασία του, χωρίς τον απαραίτητο δημοκρατικό διάλογο με λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές και τους συλλογικούς φορείς της πόλης,
  2. Το γεγονός αυτό απέκτησε τραγικές διαστάσεις όταν την ημέρα που επρόκειτο να συζητηθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, εκατοντάδες μέλη των τριών Σωματείων της Χωράφας ( γονείς με τα παιδιά τους) ήρθαν στο Δ.Σ να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή των κονδυλίων ενίσχυσης του Δήμου και το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Σαν αποτέλεσμα της αδιαλλαξίας του Προεδρείου, της άρνησής του να κατανοήσει και να προτείνει κάποιες λύσεις στα δίκαια αιτήματα των πληττόμενων Περιστεριωτών, η άρνησή του ακόμα και να ακούσει τις παρατηρήσεις του εκπροσώπου των γονιών Άγγελου Τσεσελή φωνάζοντάς τους κατάμουτρα «αρκετά σας ανεχτήκαμε», είχαν σαν αποτέλεσμα την εκρηκτική όξυνση της κατάστασης και τον τραγικό θάνατο από έμφραγμα του συμπολίτη μας. Σαν αποτέλεσμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η συνεδρίαση αυτή διαλύθηκε.

Δική μας ευθύνη είναι η ολόπλευρη συμπαράσταση στην οικογένεια του αδικοχαμένου γονιού, σε όλους τους γονιούς και τα παιδιά τους και στο δικαίωμά τους όχι μόνο να γυμνάζονται στο κολυμβητήριο, αλλά να αγωνίζονται για να κατακτήσουν τη ζωή.

  1. Ολοκληρωτική χρεοκοπία κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν στη συνέχεια, το γεγονός ότι 4 μέρες μετά τα τραγικά αυτά γεγονότα και ενώ είχε παρέλθει η προθεσμία για τη συζήτηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, αιφνιδιαστικά, 3 ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ καλούμασταν σε έκτατη συνεδρίαση για τη δήθεν κατεπείγουσα και πραξικοπηματική απόφασή του.

Τη συνεδρίαση αυτή θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε και να μη δεχτούμε να παρακολουθήσουμε.

Τα γεγονότα αυτά αποδείκνυαν, κατά τη γνώμη μας, για μια ακόμα φορά ότι, απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα των Περιστεριωτών μπορεί να δοθεί μονάχα με τους κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων ενάντια στη καταλήστευση του μόχθου τους με τα ¨σταθεροποιητικά Προγράμματα¨ των εκμεταλλευτών τους, αλλά και την αντιδημοκρατική λειτουργία των Δήμων, με τους αγώνες τους πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά και μέσα από την καταγγελία της αντιλαϊκής λειτουργίας των θεσμών, όπου και όταν είναι αυτό δυνατό.

Η αλαζονεία, τα σνομπάρισμα, η αδιαλλαξία απέναντι σε όσους διεκδικούν, είναι το κοινό νήμα της τάσης αυτών που διοικούν απέναντι και στο παραμικρό σκίρτημα χειραφέτησης.

Τελικά το κολυμβητήριο άνοιξε!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s