“Υπάρχει ζωή εκτός Ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης;“

10/12/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

PENTAX DIGITAL CAMERAΜε σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο θέατρο Ξυλοτεχνία η εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με θέμα “Υπάρχει ζωή εκτός Ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης;“ με ομιλητές τον Π. Μαυροειδή, μέλος της Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της ΕΕ και την Α. Αθανασοπούλου – Βαφειάδου, δημοτική σύμβουλο Περιστερίου και επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Α. Αθανασοπούλου – Βαφειάδου η οποία αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία των ευρωπαϊκών ολοκληρώσεων μέχρι και τη δημιουργία της ΕΕ, στάθηκε στις καταστροφικές συνέπειες που έχει η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη στο κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Οι αυτοδιοικητικές δαπάνες στην Ελλάδα, περιορίζονταν από το 3% και κάτω. Αντίστοιχα το χρέος των Ελληνικών Δήμων που προσπαθούν σήμερα να τους εμφανίσουν σαν τους υπ’ αριθμόν 1 μπαταχτσήδες δεν αποτελούσε το 2011 παρά το 0,9% του συνολικού Δημόσιου Χρέους. Η επίθεση που έχει εξαπολυθεί σήμερα, μετά το ξέσπασμα της κρίσης και με την πολιτική των μνημονίων, απέναντι στους πόρους και τα όποια υπολείμματα αυτονομίας των δήμων, δεν αφορά την Τ.Α. και μόνο, αλλά το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων της κοινωνίας. Τομή και αφετηρία αυτής της εξέλιξης ήταν το πρόγραμμα Καλλικράτης.»

PENTAX DIGITAL CAMERAΣτη συνέχεια το λόγο πήρε ο Π. Μαυροειδής αναδεικνύοντας την ανάγκη διπλής εξόδου από ευρώ και ΕΕ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης λέγοντας: «Η απάντηση στα ζωτικά προβλήματα της κοινωνικής πλειονότητας δεν μπορεί παρά να αναζητηθεί σε μια αντικαπιταλιστική πολιτική με δύο αφετηριακά στοιχεία. Ξεκινάμε, είναι η πρώτη αφετηρία,  από την ανάγκη να χάσει πλούτο, ιδιοκτησία και εξουσία το κεφάλαιο.  Ή αυτοί ή το 1,5 εκατομμύριο άνεργων, οι κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι κατεστραμμένοι αγρότες και μικρομεσαίοι. Αυτό σημαίνει εθνικοποιήσεις, αύξηση μισθών, μείωση ωρών εργασίας, εργατικό έλεγχο, φορολογία στο κεφάλαιο. Μαζί με αυτό ερχόμαστε στο δεύτερο στοιχείο:  πρέπει να σπάσει ο δεσμός αίματος κεφαλαίου – ΕΕ. Με διπλή έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ, με ταυτόχρονη στάση εξωτερικών πληρωμών και διαγραφή  του χρέους. Χωρίς αυτά, δεν υπάρχει  αγροτική παραγωγή, δεν υπάρχουν δουλειές και βιομηχανική πολιτική, δεν υπάρχουν μισθοί.»

Μέτα τις αρχικές τοποθετήσεις των δύο ομιλητών το λόγο πήραν αρκετοί εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι προσθέτοντας τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς τους, συμβάλλοντας έτσι στο γόνιμο διάλογο για τα αναγκαία σήμερα βήματα για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ και η τρόικα ΕΕ – ΕΚΤ –ΔΝΤ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι η κουβέντα αυτή όχι μόνο δεν κλείνει με τη χθεσινή εκδήλωση αλλά εκτιμούν πως θα ανοίγει όλο και πιο έντονα όσο βαθαίνει η σημερινή κοσμοϊστορική κρίση και έδωσαν ραντεβού στις μάχες του επόμενου διαστήματος!

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s