ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!

184137_10200778637574486_2042611577_nΗ δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, με παιδιά ανεμβολίαστα και υποσιτισμένα, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα διαρκώς να αυξάνει λόγω της γενικότερης ανέχειας και υποβάθμισης των συνθηκών ζωής, το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο (όπως και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής) αφήνεται στην τύχη του. Με την αθλιότητα των ράντζων να είναι καθημερινό φαινόμενο, με προσωπικό να υπολείπεται δραματικά, θέσεις εργασίας να μην προκηρύσσονται, κρεβάτια ΜΕΘ και χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν, γιατροί και νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους.
Την ίδια στιγμή, το Κέντρο Υγείας Περιστερίου (που ανήκει οργανικά στο ΑΤΤΙΚΟ) ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους όσους ζουν ή εργάζονται στο Περιστέρι και να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, λειτουργεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς σε πολλές ειδικότητες, στα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά και τον εξοπλισμό για ηλεκτρονική συνταγογράφηση & αρχές Απρίλη λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων γιατρών.
Η μεθοδευμένη αποδυνάμωσή του Κέντρου Υγείας Περιστερίου σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, καθώς και η σκόπιμη απαξίωση και υποβάθμιση των αναγκών λειτουργίας του, είναι μαθηματικά βέβαιο πώς θα το οδηγήσουν σε κλείσιμο στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργείται είναι η κυβέρνηση, τα μνημόνια, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η νεοφιλελεύθερη πολιτική τους που στόχο έχουν να καταργήσουν τις κοινωνικές παροχές και ότι απόμεινε από το δημόσιο, υπέρ των ιδιωτικών ομίλων και της επιχειρηματικής «ανάπτυξης».
Διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που βυθίζεται σ’ ένα σπιραλ θανάτου που οδηγεί η ανθρωπιστική κρίση. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα δημόσια αγαθά (εκπαίδευση, συγκοινωνία, παιδική μέριμνα, παροχή ρεύματος και νερού, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες).
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Να διεκδικήσουμε:
1)ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Πλήρως στελεχωμένα κέντρα υγείας σε κάθε δήμο και δημοτικό διαμέρισμα, με ολοκληρωμένες δομές πρόληψης και όχι κέντρα πελατειακής εξυπηρέτησης.
2)Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια περίθαλψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι υγειονομικές ανάγκες πάνω από τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητα, το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε., την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων.
3) Ενάντια στους νέους οργανισμούς, που καρατομούν τη δημόσια περίθαλψη κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Κανένα νοσοκομείο, χειρουργική αίθουσα, κρεβάτι ΜΕΘ κλειστό. Καμιά κατάργηση ή συγχώνευση νοσοκομείου ή τμήματος. Αν αυτό παλιότερα ήταν «παράλειψη» σήμερα αποτελεί έγκλημα κατά του λαού, συμβάλλει στην υγειονομική γενοκτονία.
5) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εδώ και τώρα
6) Να σταματήσει τώρα η αθλιότητα των ράντζων. Να ανοίξουν νοσοκομεία και κρεβάτια και όχι να μετατρέπουν τα υπάρχοντα νοσοκομεία σε αποθήκες ανθρώπων.
7) Δωρεάν υγεία για όλους. Για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο ή μετανάστη. Καμιά πληρωμή συμπολίτη μας για εξέταση, νοσηλεία ή θεραπευτική αγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο. Καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία.
8) Δωρεάν φάρμακα, εμβόλια, εξετάσεις σε ανέργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους. Απογευματινά ιατρεία αλληλεγγύης στα νοσοκομεία και ενεργοποίηση σε εθελοντική βάση των υγειονομικών για υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Υπερασπίζουμε τα δημόσια αγαθά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση. Είμαστε αλληλέγγυοι & συντονιζόμαστε με τον αγώνα των εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο.
ΚΑΛΟΥΜΕ
ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/3 ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (οδός Χρ. Λαδά 43, έναντι της Β΄ ΔΟΥ, στο Μπουρνάζι)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11/4 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΠΜ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s