ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ!

timthumbΤα αιτήματα των καθηγητών αφορούν τα βασικά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής που ισοπεδώνουν εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς. Αύξηση του ωραρίου κατά 2 ώρες, που ισούται με 10.000 απολύσεις αναπληρωματικών, υποχρεωτικές μεταθέσεις, βιομηχανία επίορκων, νομοσχέδια για λύκειο με εξετάσεις τύπου πανελλαδικών στις 3 τάξεις και τεχνική εκπαίδευση με μαθητεία, δηλαδή τη φτηνή εργασία στο επίκεντρο, μαζί με την αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις και χειραγώγηση, αποτελούν την ατζέντα για το σχολείο της αγοράς και συμπληρώνουν τη μέχρι τώρα υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Η απόφαση της κυβέρνησης για προληπτική επιστράτευση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Πριν ακόμα οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών αποφασίσουν την υπερψήφιση της πρότασης του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, η κυβέρνηση σε επίδειξη πυγμής , αλλά κυρίως φόβου, επίταξε τη σκέψη και την πρόθεσή τους αποστέλλοντας 85,000 φύλλα πορείας για την ..προληπτική επιστράτευσή τους! Είναι η απόλυτη κατάλυση των τελευταίων ψηγμάτων δημοκρατίας. Δεν περιμένει κανείς ευαισθησίες από αυτούς που μας οδήγησαν στη νεανική ανεργία του 64.2%, του 1.5 εκατομμυρίων ανέργων, τη  μετανάστευση 120.000 πτυχιούχων, αλλά και την απόγνωση των γονιών τους που τραγικά αποτυπώνεται στις 3.000 γνωστές αυτοκτονίες του Μνημονίου.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν μα γίνουν η αιχμή του δόρατος στην πάλη για ένα σχολείο για τις ανάγκες του λαού, αλλά και η αρχή για μια ρωγμή ανατροπής της πολιτικής Κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ. Είναι η ώρα για πολύμορφη δράση, για πρωτοβουλίες γειτονιάς, συλλόγους γονέων, χώρους δουλειάς. Είναι στιγμή για το νεολαιίστικο-φοιτητικό κίνημα να μιλήσει ενάντια στο λύκειο – εργασιακό κάτεργο, να απαιτήσει διορισμούς ανέργων εκπαιδευτικών, για την ελεύθερα σκεπτόμενη διανόηση να υπερασπιστεί αξίες και κοινωνικά αγαθά. Γιατί καθηγητές ζαρωμένοι, αγχωμένοι, εξαθλιωμένοι και φοβισμένοι θα εκπαιδεύσουν μια γενιά χαμένη πριν καν αυτή προλάβει να μπει στο παιχνίδι της επιβίωσης.

Αυτή η απεργία δεν γίνεται «μέσα» στις εξετάσεις. Αυτές τις μέρες δίνει εξετάσεις η ίδια η κοινωνία, που κινδυνεύει να μείνει μετεξεταστέα στο μάθημα του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο. Καμία απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

·         Μαζικοί διορισμοί και αύξηση δαπανών για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

·         Όχι στην «αξιολόγηση» που οδηγεί σε χειραγώγηση-απόρριψη-απολύσεις.

·         Καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιου οργανισμού.

·         Δημόσια παιδεία και υγεία για όλους.

·         Όχι στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s