Συναυλία Αλληλεγγύης στους απολυμένους Χαλυβουργούς

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΣΕΣ  ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ

Ακούστε την φωνή των Χαλυβουργών.

Στις 31-10-2011 άρχισε ο απεργιακός μας αγώνας αρνούμενοι να βάλουμε υπογραφή για μείωση ως 40% του μισθού μας με την απειλή 180 απολύσεων. Στις τρομοκρατικές κ παράνομες απολύσεις που πραγματοποίησε η Εργοδοσία κατά τον πολύμηνο Αγώνα μας εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή.

Όλοι είμαστε απολυμένοι και ένας για όλους και όλοι για έναν. Ο Αγώνας μας έγινε ορόσημο για όλη την εργατική τάξη με ένα τεράστιο κύμα Αλληλεγγύης τόσο πανελλήνια όσο και παγκοσμίως. Κρατώντας 9 μήνες (273 ημέρες) δημιούργησε μια τεράστια και ανεμπόδιστη λαοθάλασσα από χιλιάδες αλληλέγγυους όλων των Τάξεων και Βαθμίδων Μαθητές -τριες- Φοιτητές -τριες – Συνταξιούχοι -Άνεργοι – Ταξικά Σωματεία – Εργαζόμενοι – Εκπαιδευτικοί -η ΟΓΕ – οι Αγρότες – οι Κρήτες φίλοι μας και όλοι η Υφήλιος στάθηκε στο πλάι μας.

Σπάζοντας μια για πάντα, την Τρομοκρατία τον φόβο κατά την αδικίας. Χρειάστηκε ως γνωστό η συμμετοχή όλων «για όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία». Ακόμα και όταν η Τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά με τις δυνάμεις καταστολής σε εφαρμογή του «Νόμο κ. Τάξη» εμείς αντισταθήκαμε για 9 ημέρες ακόμη.

Σήμερα ενώ έχουμε διανύσει σχεδόν 1 χρόνο από εκείνη την ημέρα και τον λόγω για ανοιχτά εργοστάσια του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά η Χαλυβουργία δεν έχει ανοίξει. Οι Χαλυβουργοι του Ασπροπύργου πλην μιας ομάδας τιμωρούνται για αυτόν τους τον Αγώνα, πότε με διαθεσιμότητα ή με εκ περιτροπής Εργασία, την οποία επιβάλει μονομερώς η Διεύθυνση.

Ενώ υπάρχουν ακόμα 125 απολυμένοι, εκ των οποίων κάποιοι δεν έχουν λάβει ούτε την νόμιμη αποζημίωση.

Για αυτό τον λόγω το Σωματείο μαζί με άλλους φορείς οργανώνει στις 14/06/2013 την Παρασκευή και ώρα 21.00 εκδήλωση συμπαράστασης και Αλληλεγγύης στον χώρο του άλσους Βεΐκου στα Πέτρινα του δήμου Γαλατσίου.

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s