Κάλεσμα αγώνα από το Σύλλογο Γονέων και Κήδεμόνων 3ου ΓΕΛ Περιστερίου

543101_204930086331994_208600429_nΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ΟΥ ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 3ου Λυκείου Περιστερίου, στη συνεδρίασή του στις 4/9/2013, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει από τη Βουλή, με κατεπείγουσες διαδικασίες, την ψήφιση του  αντιδραστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στη «μετα – Γυμνασιακή εκπαίδευση».
  2. Καλεί όλους τους γονείς να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 10/9 στο Σύνταγμα. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα. Όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο του δήθεν «νέου» Γενικού Λυκείου που δένεται αποκλειστικά με την εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και θα φουντώσει την παραπαιδεία. Όχι στο σπρώξιμο της πλειοψηφίας της μαθητικής νεολαίας στην τεχνική εκπαίδευση και τις σχολές κατάρτισης που σφραγίζονται από τη μαθητεία της φτηνής και ανασφάλιστης εργασίας. Να μην επιτρέψουμε το μέλλον της νεολαίας μας να είναι αυτό που περιγράφουν οι συμφωνίες με τη Γερμανία και άλλες χώρες για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
  3. Δηλώνει τη συμπαράστασή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες. Ο Σύλλογος Γονέων με Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει για τις μορφές που θα ακολουθήσει προκειμένου να υπερασπίσουν οι ίδιοι οι γονείς το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας, δωρεάν και ουσιαστικής μόρφωσης για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς. Σε ένα σχολείο που δεν θα κινδυνεύει από μια νέα συγχώνευση και δεν θα στοιβάζει τους μαθητές σε πολυπληθή τμήματα για να απολυθούν κάποιες χιλιάδες καθηγητές ακόμη. Που θα έχει χρήματα για τα αυτονόητα (ρεύμα, νερό, καθαριότητα), αλλά και για όσα απαιτούν οι σύγχρονες δυνατότητες της μόρφωσης και της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών.
  4. Καλεί την Ένωση Συλλόγων Περιστερίου να προχωρήσει άμεσα στο συντονισμό της κινητοποίησης των μελών της.
Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s