Μήνυμα του Συλλόγου ΠΕ «Έλλη Αλεξίου» για την 28η του Οκτώβρη

αρχείο λήψης (1)Οι λαμπρές σελίδες που γράφτηκαν από τους λαούς στο μεγάλο αντιφασιστικό έπος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, στη πατρίδα μας, στη Σοβιετική Ένωση και σε όλο τον κόσμο εμπνέει σήμερα όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία δίκαιη χωρίς την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Το έπος της Εθνικής αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ο αγώνας εκατομμυρίων εργατών, αγροτών, νεολαίας, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και εμπνέει την Εργατική τάξη και τους λαούς που σήμερα αγωνίζονται ενάντια στην Ε.Ε, το κεφάλαιο, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, και τις πολιτικοσυνδικαλιστικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

Η παραχάραξη της ιστορίας που σήμερα προσπαθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι να επιβάλλουν, υπηρετεί τις πολιτικές σκοπιμότητες της υποταγής της συνείδησης του λαού, τη νομιμοποίηση της θεωρίας των «δύο άκρων» και προετοιμάζει ιδεολογικά, πολιτικά, θωρακίζοντας ταυτόχρονα με το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, τη σχεδιαζόμενη καταστολή στους αγώνες του άμεσου μέλλοντος. Είναι αντίστοιχη των προσπαθειών του μαύρου παρελθόντος που καλλιεργούσαν το συμβιβασμό και την υποταγή στις δυνάμεις του άξονα, που συνεργάσθηκαν μαζί του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, μπροστά στις «ευκαιρίες» που δίνει στο κεφάλαιο το μνημόνιο, καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όχι απλά τη μάχη ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε και ΔΝΤ, αλλά να .επιδιώξουν τη μεγάλη ανατροπή σε όλους τους σχεδιασμούς τους. Οι δημιουργοί του πλούτου, η Ε.Τ και τα λαϊκά στρώματα με το δυνάμωμα της συμμαχίας τους  να ανατρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και στη σημαία τους να γράψουν την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s