Τοποθέτηση της Αντωνίας Αθανασοπούλου – Βαφειάδου για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Περιστερίου για το 2014

500euroR 50euroRΣχετικά με τη φιλοσοφία του Προϋπολογισμού και του προγράμματος Τεχνικών Έργων και για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, θα έπρεπε να δούμε το βαθμό επίδρασης που έχει αυτός ο Προϋπολογισμός στα μεγάλα κοινωνικά και λαϊκά προβλήματα των συμπολιτών μας εάν δηλαδή συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας, που δεν θα είναι σε καμία περίπτωση stage, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ.

Εάν συμβάλλει στην αντιμετώπιση τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων που οξύνονται – όχι γενικά λόγω της κρίσης- αλλά κυρίως λόγω της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που διαλύει τους ανθρώπους. Εάν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της διαχείρισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών προς όφελος των κοινωνικών αγαθών.

Η ευθύνη της Διοικησης έγκειται στο γεγονός ότι αποδέχεται όλο το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής (συγχωνεύσεις σχολείων με παιδιά που παγώνουν από το κρύο και πεινούν, με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, με τα δημοτικά τέλη που δεν μειώνονται όταν οι μισθοί έχουν εξανεμιστεί και η ανεργία καλπάζει, με τα χαράτσια κλπ), μια πολιτική αντιλαϊκή και ακραία. Καμαρώνει η διοίκηση ότι το “Παρατηρητήριο” της έδωσε πιστοποιητικό οικονομικών φρονημάτων. Πώς όμως να μην δώσει, όταν για την κοινωνική πολιτική ο Δήμος διαθέτει 3% του προϋπολογισμού, όταν για τοκοχρεολύσια δίνει περίπου 7% χωρίς καν να αποπληρώνει το κεφάλαιο που έχει δανειστεί; Όταν υλοποιεί ευέλικτες σχέσεις εργασίας στιςΥπηρεσίες Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Όταν για αγορές κτηρίων τεχνικών έργων το 2013 από 15.818.005,93 ευρώ που είχαν υπολογιστεί υλοποιήσαν 12.750,18 ευρώ, δηλαδή το 0,08% ! Συνολικά για το 2013 προϋπολόγισαν επενδύσεις 29.7733.129,35 ευρώ και υλοποίησαν 503.072,51 ευρώ δηλαδή 1,68 %!

Ένα “Παρατηρητήριο” που ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να κατακρεουργήσει το δημόσιο πλούτο και τα δημόσια αγαθά, είναι ανεπιθύμητο και ντροπιαστικό.

Κανείς από τη Διοίκηση δεν σηκώνει το ανάστημα. Δεν στήριξαν, αλλά αντίθετα υπονόμευσαν κάθε αγώνα των εργαζομένων στις απεργίες των ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ δεν έκλεισε το Δημαρχείο ούτε μία μέρα, παρά του ότι το είχε αποφασίσει η Ένωση των Δήμων (ΚΕΔΕ).

200euroR 100euroΓια τα Τεχνικά Έργα: βάλατε 1 ευρώ για τη μεταφορά του Γκαράζ και της Χαβούζας στον Προϋπολογισμό !!! Νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε την περιοχή με 1 ευρώ; Έτσι αποδεικνύετε και τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις σχετικά με τη μεταφορά της χαβούζας από την καρδιά της πόλης και μάλιστα σε κοινόχρηστο χώρο. Αντιθέτως, ζητάτε τεράστια ποσά για εξωραϊσμό υποδομών που ήδη υπάρχουν, όπως “Ανάπλαση νησίδος Λ. Κύπρου από Εθνάρχου Μακαρίου έως την Πλ. 28ης Οκτ” με 1.000.000 ευρώ, “Ενίσχυση πρασίνου και ανάπλαση στην περιοχή Αγ. Αντωνίου, είσοδος πόλης” με 5.000.000 ευρώ και πολλές ακόμα αναπλάσεις…

Στην πρώτη νεροποντή όμως, από την έλλειψη έργων υποδομής χρειαζόμαστε βάρκες στο Περιστέρι. Νέες υποδομές στα διαμερίσματα πάνω από τη Θηβών (Αγ. Βασίλειος, Ν. Ζώη) μηδαμινές. Η κοινωνική σας πολιτική περιορίζεται μαζί με την Εκκλησία και τον ΣΚΑΪ σε μερικές τσάντες με ζυμαρικά και συχνές πυκνές τις εμφανίσεις σας στα τηλεοπτικά δίκτυα για να καμαρώνετε για τη φιλανθρωπία σας.

Επιτρέπεται ο τέταρτος Δήμος της χώρας να μην έχει κανένα δίκτυο κοινωνικής υποδομής, να υποστηρίζει τους πολίτες και την αξιοπρέπεια τους;

Εάν υπήρχε υποδομή, το καθένα από τα τέσσερα διαμερίσματα θα μπορούσε να υποστηρίξει τους κατοίκους μας με αποτελεσματικό τρόπο τόσο στο ζήτημα της πείνας, των πλειστηριασμών α’ κατοικίας, των συντάξεων, της διατροφής, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι διαμερισματικοί σύμβουλοι μαζί με τους πολίτες θα μπορούσαν στο τεράστιο Περιστέρι να υποστηρίξουν το κοινωνικό έργο και να αντιστέκονται συλλογικά στην εξαθλίωση. Και αν δεν υπάρχει χώρος στο κάθε διαμέρισμα, θα μπορούσε σε επιλεγμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς κάθε διαμερίσματος να διαμορφωθούν κουζίνες για διατροφή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Αυτή θα ήταν μια λογική αποκέντρωσης της εξουσίας σας κύριε Δήμαρχε, θα έκανε τα διαμερίσματα υπαρκτά και δεν πειράζει…ας μην έβγαινες και κάποια χρονιά Δήμαρχος.

Εγκαταλείψατε το στρατόπεδο Καραϊσκάκη, το Ποικίλο Όρος, το περιαστικό πράσινο δηλαδή. Η διάνοιξη της οδού Τεμπών, θα δημιουργούσε ένα περιφερειακό δακτύλιο που θα αναβάθμιζε τις επάνω περιοχές. Η διάνοιξη της οδού Κέννεντυ θα διευκόλυνε την πρόσβαση στο Αττικό Νοσοκομείο σε συνδυασμό με την Τεμπών. Αντίθετα, αφήνετε έργα αναγκαία και υποδομές στις καλένδες ενώ προωθείτε έργα εξωραϊσμού και πράσινα δώματα, που δεν είναι όμως πρώτης επιλογής, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης.

Η πολιτική της Δημοτικής Εξουσίας υπό τον κύριο Παχατουρίδη είναι αντίγραφο της πολιτικής της Κυβέρνησης. Με αυτήν την έννοια θα καταψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό και τα Τεχνικά Έργα. Εμείς, ως Αριστερή Κίνηση μπαίνουμε σε κάθε μάχη χωρίς να την υποτιμάμε, σπάζωντας τα όρια του “εφικτού” που οδηγούν στην ήττα. Συνδεόμαστε με τους άλλους εργατικούς χώρους και την τοπική κοινωνία. Δεν περιμένουμε τους αστέρες της πολιτικής, κεντρικά και τοπικά, τους Μεσσίες, ή το πότε θα αποφασίσουν οι γερασμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να σύρουν τα πόδια τους. Ζητάμε να μειωθούν τα Δημοτικά Τέλη, να καταργηθούν οι φοροληστρικοί φόροι Κράτους και Δήμου, να διαγραφουν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς τις Τράπεζες, να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, αποδέσμευση από Ευρώ και Ε.Ε.

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s