ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑρΚινΠερ-εοπυυ-2ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Η ιερή συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Επιστρατεύουν ένα πλήθος συμβούλων και ¨σοφών¨ από τον χώρο της υγείας για να υπογράψουν την πλήρη υπαγωγή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η σύνδεση των παροχών Υγείας με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων, σε συνθήκες ανεργίας, μείωσης των μισθών και των εργοδοτικών εισφορών, κρατικής υποχρηματοδότησης, οδηγεί στη δραστική περικοπή των δημόσιων παροχών και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων.

Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέροντας απλόχερα δις ευρώ στους πιο πιστούς συμμάχους του: τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ,τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων . Ταυτόχρονα αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς και υγειονομικούς που καλούνται να πληρώνουν τις υπερβάσεις από την τσέπη τους. Ενώ υπογράφει σκανδαλώδεις συμβάσεις με το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, ζητά να επιστρέψουν με διάφορους τρόπους (rebate,claw back, ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες) μέχρι και 70% από τα δεδουλευμένα οι απλήρωτοι συμβεβλημένοι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί!!

Όσες μονάδες υγείας (πρώην ΙΚΑ) απομείνουν μετά τα κλεισίματα θα ενοποιηθούν με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ ακολουθώντας την προοπτική της πλήρους διάλυσης , της τραγικής έλλειψης προσωπικού και υποδομής, και των τεράστιων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων. Με τη ενοποίηση των δομών δεν στηρίζουν το δημόσιο τομέα όπως προκλητικά ισχυρίζονται γιατί πολύ απλά μειώνεται δραματικά η δωρεάν παροχή δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η εισαγωγή κλειστών-σφαιρικών προϋπολογισμών εδραιώνει επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι κομμένοι και ραμμένοι στον προϋπολογισμό- σφαγείο της κυβέρνησης που λεηλατεί ακόμα πιο πολύ τις κοινωνικές δαπάνες βυθίζοντας το λαό μας στην ανθρωπιστική κρίση. Γι αυτούς «πρωτογενή πλεονάσματα» ενώ για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τους εκατομμύρια φτωχούς πείνα, δυστυχία και θάνατος! Αυτοί ορκίζονται στο χρέος και την αποπληρωμή του, στο ευρώ και στην ΕΕ και αδιαφορούν προκλητικά για τις τραγικές συνέπειες στο λαό μας!

Η πολυδιάσπαση των κατηγοριών των ιατρών στο ΕΣΥ θα κάνει ευκολότερη την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή δικαιωμάτων και μισθών μελλοντικά και θα σημάνει πλήρη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των νοσοκομείων και ΚΥ συνολικά, αφού στο «σενάριο» περιλαμβάνεται η καθιέρωση ιδιωτικών αμοιβών και για ιατρικές πράξεις που θα γίνονται εντός νοσοκομείων-ΚΥ (βλέπε απογευματινά χειρουργεία) μεταβιβάζοντας στους ασθενείς την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς στους εργαζόμενους.

ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ [πρώην ΙΚΑ] ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗlogo ArKinPe

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s