Εργατική Λέσχη Περιστερίου: Συζήτηση για την οργάνωση Δωρεάν Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Solidarity-Lessons-ErgaLe-PeΗ Εργατική Λέσχη Περιστερίου καλεί τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης σε εκδήλωση – συζήτηση για την οργάνωση δωρεάν μαθημάτων αλληλεγγύης σε μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου καθώς και Δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 6:00 μμ στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου, Θηβών 227, 1ος όροφος.

Το κάλεσμα προς μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ


Παρά τα παχιά λόγια και τις «ενέσεις ελπίδας» Σαμαρά και Βενιζέλου ότι «τα δύσκολα πέρασαν» και ότι επιτέλους βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, η πραγματικότητα παραμένει τραγική και αμείλικτη για τον κόσμο της δουλειάς: κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ εξακολουθούν να βυθίζουν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση με περισσότερες απολύσεις, φόρους, ανεργία, μειώσεις μισθών, πλειστηριασμούς, χαράτσια, διάλυση υγείας και παιδείας, σιδερένια πυγμή σε όποιον προσπαθεί να αντισταθεί…

Η νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (το «νέο» λύκειο) υπόσχεται πλήρη απαξίωση του δημόσιου σχολείου, κατάργηση κάθε έννοιας δωρεάν παιδείας, ένταση των ταξικών φραγμών, μετατροπή του σχολείου σε ακόμα μεγαλύτερο εξεταστικό κάτεργο, μετατροπή των μαθητών σε πελάτες των ιδιωτικών σχολών και ΙΕΚ.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των μαθητών, ειδικά σε λαϊκές περιοχές όπως το Περιστέρι, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο για να γίνουν μια ώρα αρχύτερα φθηνό, ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

Σε αυτή την πραγματικότητα θέλουμε να αντισταθούμε και σε αυτό τον σκοπό θέλουμε να συμβάλλει και η Εργατική Λέσχη Περιστερίου. Τα δωρεάν μαθήματα σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη είναι ένα πρώτο –και όχι το μόνο– βήμα.

Δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα «τσάμπα φροντιστήριο». Επιδιώκουμε να γίνουμε ένα άλλο παράδειγμα ζωής και αγώνα, να δείξουμε ότι μόνο όταν οι άνθρωποι οργανώνονται και αγωνίζονται μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Δεν περιμένουμε από κυβέρνηση, κράτος, εκκλησία και δήμο να λύσουν το πρόβλημα επιβίωσης του λαού, γιατί είναι εκείνοι που το δημιουργούν. Πολύ περισσότερο δεν έχουμε να ελπίζουμε από τις ΜΚΟ, τη φιλανθρωπία τύπου ΣΚΑΪ, την «εταιρική κοινωνική ευθύνη» του ΣΕΒ. Θέλουν έναν λαό επαίτη και ζητιάνο χωρίς αξιοπρέπεια, που θα τον κάνουν ό,τι θέλουν για ένα ξεροκόμματο.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι που αγωνιζόμαστε, απεργούμε, διαδηλώνουμε. Δεν θέλουμε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας! Γνωρίζουμε πως ελπίδα για μια καλύτερη ζωή είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε και που μας κλέβουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Γνωρίζουμε ότι συνώνυμα του αγώνα είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται!

Σφίγγουμε το χέρι του διπλανού μας. Του απολυμένου, του άνεργου, του εργαζόμενου που του μείωσαν τον μισθό του, που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας περνά από τη μάχη για την ανάδειξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κριτικής σκέψης και του αγώνα.

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου συντάσσεται με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους αγώνες της. Θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε ένα μέτωπο αγώνα στο Περιστέρι, μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μην περάσει καμιά συγχώνευση, να μην βρεθεί κανένα παιδί έξω από το σχολείο.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε για την παιδεία των αναγκών μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μένουν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών της πόλης μας εκτός εκπαίδευσης, εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με τη συλλογικότητα θα απαντήσουμε στις «ίσες ευκαιρίες» της αγοράς.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, χαμηλόμισθοι. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο –με συλλογική οργάνωση και αλληλοβοήθεια– θα συμβάλλουμε ουσιαστικά στον καθημερινό αγώνα κάθε οικογένειας να ζήσει με αξιοπρέπεια. Γιατί για μας αλληλεγγύη δεν είναι να «συμπονάμε το διπλανό», αλλά να αγωνιζόμαστε μαζί του για τα κοινά μας δικαιώματα.

Παράλληλα καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς –δασκάλους και καθηγητές– που θέλουν να συμβάλλουν σε αυτό το σκοπό προσφέροντας διδακτικό έργο να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας.

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s