Στο πιο μικρό Δημοτικό Συμβούλιο…

paxas_wants_youΣτο πιο γρήγορο (10′) ΔΣ, για το οποίο αυθημερόν και μέσα σε λίγες ώρες η διοίκηση αποφάσισε την διεξαγωγή του, ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους και το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχε κιόλας ολοκληρωθεί, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση (από Διοίκηση Παχατουρίδη και αντιπολίτευση Κελάφα) για την πρόσληψη 19 ατόμων (14 καθηγητών μουσικής, ενός γιατρού, ενός τεχνικού ασφαλείας, ενός κοινωνικού λειτουργού, ενός κοινωνιολόγου κι ενός ψυχολόγου σύμφωνα με το εισηγητικό των θεμάτων.

Οι καθηγητές μουσικής θα αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα που θα προέρχονται από αντίτιμα, τα οποία εισπράττει ο Δήμος για την παροχή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας από τους ωφελούμενους – δημότες πελάτες! Θα καλυφθούν κατά 100% από τα δίδακτρα των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου. Τα τρία (3) άτομα (κοιν. λειτουργός, ψυχολόγος, κοινωνιολόγος) προσλαμβάνονται στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ μέχρι να τελειώσει το έργο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Τί να πούμε τώρα εμείς; Ότι ο Δήμος λειτουργεί ως πυλώνας στις εργασιακές σχέσεις και την εκμετάλλευση; Ότι ο μεταμφιεσμένος Σαμαράς, ο κ. Παχατουρίδης, είναι στα λόγια ενάντια στα μνημόνια, αλλά στην πράξη είναι ο πιο πιστός εφαρμοστής τους; Τέλος η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τέλος τα όποια κοινωνικά χαρακτηριστικά του Δήμου. Από δω και πέρα αντιμετωπίζουμε τους πολίτες ως πελάτες στον Δήμο-επιχείρηση.

Στο τελευταίο Μνημόνιο αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται στην “ρύθμιση πληθώρας ελαστικών μορφών εργασίας”. Ο δρόμος έχει ανοίξει και μάλιστα προβάλλεται σαν μια φιλανθρωπική διέξοδος για το ίδιο το κράτος, κεντρικό και τοπικό. ΜΚΟ, τύπου ΕΣΠΑ, τα “κοινωφελή” προγράμματα, θα είναι ο δούρειος ίππος για τα σχέδια κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου στα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Έτσι εφαρμόζεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα, κάνοντας τον Δήμο δοκιμαστικό σωλήνα εφαρμογής των πολιτικών της ΕΕ για την εργασία.

Πεδίο εφαρμογής ελαστικών σχέσεων κυρίως είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες, με άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα των κατοίκων και των εργαζομένων. Ειδικά οι ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωφελείς Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) αποτελούν ένα μέσο εύρεσης φτηνών εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, που προωθούν την ανακύκλωση της ανεργίας και την αναδιανομή της φτώχειας. Μαζί οι διαθεσιμότητες και όλες αυτές οι εργασιακές αλλαγές στους Δήμους, θα ενισχύσουν παραπάνω την διάλυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον Δήμαρχο και το επιτελείο του. Αφού η επιτήρηση και η υψηλή εποπτεία των Ράιχενμπαχ και Φούχτελ επιβραβεύουν το έργο του, τότε άξιος ο μισθός τους!!!

Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως.

Αντωνία Αθανασοπούλου – Βαφειάδου για την

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s