Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Oι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, που συμπίπτουν και με τις Ευρωεκλογές, αποτελούν κρίσιμη και συνολική πολιτική μάχη με τεράστια σημασία.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι επιδιώκουν : Να περιορίσουν, παραχαράξουν και ακυρώσουν την αναμενόμενη βαριά και μαζική πολιτική καταδίκη τους. Να διασώσουν τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους τους και τα κυκλώματα του τοπικού κεφαλαίου. Να διευρύνουν τις πολιτικές συμμαχίες συναίνεσης, συνδιαχείρισης και υποταγής. Να ενσωματώσουν βαθύτερα τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά! Να χτυπήσουν και περιθωριοποιήσουν την αντικαπιταλιστική, αντιδιαχειριστική και επαναστατική Αριστερά.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα δώσει ξανά και αυτή τη μάχη των Δημοτικών Εκλογών, με συνολικό αντικυβερνητικό, αντί-ΕΕ, αντιδιαχειριστικό και αντικαπιταλιστικό πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στο κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους του. Καλούμε σε πολιτική μετωπική συσπείρωση και συμπόρευση όλες τις δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντί-ΕΕ και αντιδιαχειριστικής Αριστεράς, τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Κινήματος, όλους τους αγωνιστές που διαφοροποιούνται από τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ). Το πολιτικό πλαίσιο το οποίο θα θέσουμε στη κρίση των κατοίκων του Περιστερίου αφορά πέντε (5) βασικούς πολιτικούς στόχους:

  • Τη πάλη για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, για το δικαίωμα στην μόνιμη και αξιοπρεπή δουλεία, στην υγεία, τη παιδεία, τα δημόσια αγαθά (συγκοινωνίες, ρεύμα, νερό), την κατοικία και την αξιοβίωτη ζωή. Με παύση πληρωμών, διαγραφή του τοκογλυφικού – ιμπεριαλιστικού χρέους, με κατάργηση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

  • Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην κοινωνία καθώς και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

  • Κατάργηση του Καλλικράτη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Αγώνας ενάντια στο τοπικό κεφάλαιο, ενάντια στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών.

  • Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ.

  • Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Στις εκλογές του Μαΐου η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ θα συμμετάσχει αυτόνομη, ενισχυμένη και διευρυμένη, εκφράζοντας την ανάγκη συγκρότησης μαχητικού κινήματος στη πόλης μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των αναγκών των δημοτών του Περιστερίου από τη κυβέρνηση και τη τοπική διοίκηση. Για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό, για τα συμφέροντα των εργαζομένων, της πόλης μας. Με την εκλογική μας παρέμβαση θέλουμε να συμβάλουμε στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα και αν εμφανιστεί), στη συνολική καταδίκη της ΕΕ, σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, ανατρεπτικής Αριστεράς. logo ArKinPe

This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι], [δημοτικές] εκλογές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s