Καμια συμμετοχή της Ελλάδας σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στέκεται δίπλα στον στρατιώτη που υψώνει το ανάστημά του απέναντι στην αδικία και τον παραλογισμό του ιμπεριαλισμού και του πολέμου.

pg2-photoΗ ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλακεί σε μια τυχοδιωκτική επέμβαση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχει πλήρη υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα, που θα εκπαιδεύσει και θα καθοδηγήσει τη συνδρομή ευρωπαίων μισθοφόρων στρατιωτών στις γαλλικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρώην αποικία της Γαλλίας.

Τιμωρεί φαντάρους με είκοσι ημέρες φυλακή και τους απειλεί με στρατοδικείο, γιατί βγαίνουν παραπονούμενοι στην αναφορά εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο και στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του περιστεριώτη φαντάρου Γ.Α. που είχε ζητήσει τη μετάθεση του σε άλλη μονάδα μη θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του «στο νέο πόλεμο του ευρωστρατού» και «στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί συμφέροντα γαλλικών κολοσσών, όπως της πετρελαϊκής Total, της Castel και της Areva», ο οποίος μόνο ύστερα από επίμονες προσπάθειες και διαμαρτυρίες μαζί με τους συναδέλφους του, κατάφερε να πάρει φύλλο πορείας για άλλη μονάδα. Δεν γλίτωσε όμως και την ποινή, καθώς τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση γιατί «έκρινε την απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας».

Οι στρατιώτες βγήκαν παραπονούμενοι δηλώνοντας πως ο όρκος που έδωσαν ήταν να υπερασπιστούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας και πως η επέμβαση στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον όρκο. Οι φαντάροι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο και την προσφυγιά, προκαλώντας αργά ή γρήγορα νέα εγκλήματα κατά μεταναστών όπως στον Έβρο, στη Λαμπεντούζα και το Φαρμακονήσι.

Απαιτούμε να μην εμπλακεί κανένας στρατιώτης με το ευρωπαϊκό στρατηγείο. Οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν καμία θέση στη συγκεκριμένη επιχείρηση, κανείς τους δεν υπηρετεί στο στρατό για τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ε.Ε., κανείς δεν υπηρετεί για να βοηθήσει στην εισβολή σε μια ξένη χώρα.

Συμπαραστεκόμαστε στους στρατιώτες που ανέλαβαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στον στήριξη της Ελλάδας και σε αυτή τη τυχοδιωκτική επέμβαση. Αυτές είναι η απόδειξη ότι ο φαντάρος μπορεί και πρέπει να διεκδικεί και να παλεύει και μέσα στον στρατό για το δίκιο του, ενάντια στον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και την τυφλή υποταγή. Στο κάτω- κάτω, η ποινή της δεκαήμερης φυλακής, είναι τίτλος τιμής για αυτόν που δεν σκύβει το κεφάλι!

Κίνημα μαζικό, μέσα κι έξω απ’τον στρατό.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου, Καταστολή- Ελευθερίες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s