ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ, ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

Δυναμική η παρέμβαση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, το Σάββατο 22.03, έξω από το Δημαρχείο Περιστερίου ενάντια στο δουλεμπορικό «σεμινάριο» – φιέστα για την ανεργία που διοργανώθηκε από ΕΕ και δήμο. Κυριάρχησαν τα συνθήματα «η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των πολυεθνικών«, «φτώχεια και ΕΕ πηγαίνουν χέρι χέρι, έξω τα λαμόγια από το Περιστέρι» και «οι άνεργοι δεν είναι του καθενός σκουπίδι, έξω τα λαμόγια του Παχατουρίδη«.

Η ανακοίνωση που μοιράζαμε:

Το Σάββατο 22 Μαρτίου το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου διοργανώνουν Περιφερειακό Συνέδριο για την ανεργία των νέων.

Τα προγράμματα για την «αντιμετώπιση της ανεργίας»,που θα παρουσιαστούν στο συγκεκριμένο συνέδριο, κινούνται στην γνωστή αντιδραστική λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση,δηλαδή την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος,με αμοιβές πείνας και άμεση επιχορήγηση των εργοδοτών μέσω του ΕΣΠΑ. Οι άνεργοι που επιλέγονται σε αυτά ονομάζονται ωφελούμενοι και εργάζονται καθημερινά χωρίς κανένα ίχνος εργασιακών δικαιωμάτων,χωρίς άδειες και ασφαλιστική ικανότητα.

Τα προγράμματα κοινοφελούς εργασίας χρησιμοποιούνται από τους δήμους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών έναντι ενός επιδόματος.Διώχνουν δημοτικούς υπαλλήλους για να προσλάβουν προσωρινούς,πενιχρά αμοιβόμενους και με ημερομηνία λήξης εργαζόμενους.

Η δημοτική αρχή του «αντιμνημονιακού,ανεξάρτητου» Παχατουρίδη ,στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ,διοργανώνει από κοινού με στελέχη της ΕΕ και ευρωβουλευτές το συνέδριο για την ανεργία δείχνοντας ότι το τοπικό κράτος είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το κεντρικό, εφαρμόζοντας στην πράξη και σε τοπικό επίπεδο τα αντιδραστικά μέτρα των μνημονίων.

Συγκεκριμένα στον δήμο Περιστερίου τον Ιανουάριο στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα (απασχολεί περίπου 250 εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα) που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανακοινώθηκε πως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και ότι δεν καλύπτονται από καμία συνδικαλιστική οργάνωση. Η λογική της δημοτικής αρχής ήταν ότι όσοι δουλεύουν στα πεντάμηνα δεν είναι εργαζόμενοι αλλά ωφελούμενοι.

Οι νέες εργασιακές σχέσεις που εγκαθιδρύει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ τον μόνο που ωφελούν είναι την εργοδοσία είτε αυτή είναι το ίδιο το κράτος είτε είναι οι ιδιώτες. Χρησιμοποιούν τους άνεργους και ειδικά τη νέα γενιά σα δούρειο ίππο για να χτυπήσουν συνολικά τα εργατικά δικαιώματα. Προσπαθούν να απομονώσουν όσους εργάζονται σε αυτά τα προγράμματα ως ειδική κατηγορία «ωφελούμενων», έτσι ώστε να αποτρέψουν το να οργανωθούν για να διεκδικήσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Τα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης είναι εικόνα από το μέλλον, μιας ζωής χωρίς δικαιώματα ανάμεσα στην κακοπληρωμένη εργασία και την ανεργία.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου παλεύει στο πλευρό των εργαζόμενων και ανέργων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε εργαζομένου,για πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα σε όλους,για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς για όλους τους ανέργους.

Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι στις συνθήκες γαλέρας που μας ετοιμάζουν.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

This entry was posted in Ενημέρωση|Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.

3 Responses to ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ, ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

  1. Παράθεμα: Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον | Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

  2. Παράθεμα: Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον | Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

  3. Παράθεμα: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση – Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s