ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗ

Μέσα στο γενικότερο όργιο της επίθεσης στον κόσμο της δουλειάς και των αυτοαπασχολούμενων, έχει μπει στο στόχαστρο του κεφαλαίου, με τη βοήθεια της κυβέρνησης και του Δήμου Αθήνας, ο χώρος της πρώην ιδιοκτησίας Μουζάκη, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, ενάντια στην εταιρεία “ArtuneSA” και την προσπάθεια για ανέγερση εμπορικού κέντρου στο χώρο της πρώην ιδιοκτησίας Μουζάκη. Συνέβαλε στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Περιστερίου μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Περιστερίου, οι οποίοι καταδίκασαν τις παρατυπίες κατά της “ArtuneSA”.

Αυτή η πολιτική που βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση τις ζωές μας, κλείνει μαγαζιά, ρίχνει μισθούς και πετάει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένων, μόνο και μόνο για να αγοράσει τα πάντα πιο φτηνά και που εκμεταλλεύεται τον κόπο μας, την ζωή μας και την εργασία μας μέσα σε συνθήκες μεσαίωνα, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.
Η ανατροπή αυτής της πολιτικής σήμερα, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τη διάσωση του περιβάλλοντος, του δημόσιου πλούτου και του πολιτισμού αλλά και της αξιοπρέπειας και της ίδιας της ζωής για τον κόσμο της εργασίας.

Γι’ αυτό δηλώνουμε ξεκάθαρα πως είμαστε κατά του επενδυτικού σχεδίου “AcademyGardens” και των καταστρεπτικών συνεπειών του, που επιδεινώνει την επιβίωση των καταστημάτων του Δήμου μας, ιδιαίτερα την αυτή τη περίοδο που κυβέρνηση και κεφάλαιο στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, ξεθεμελιώνουν κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε έννοια προστασίας των δημόσιων χώρων, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, και ειδικά σε μια περιοχή μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά.

Καταγγέλλουμε τις παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις των ΜΜΕ για την εξυπηρέτηση της εταιρείας με μπαράζ άρθρων που αναπαράγουν ψεύδη και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τις αντιδράσεις των χιλιάδων κατοίκων των όμορων Δήμων, σαν αντιδραστικές φωνές 40 “γραφικών” κατοίκων. Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, που υποστηρίζουν την “αναπτυξιακή” σκοπιμότητα της μεγαλοεταιρείας εις βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μαγαζατόρων, οι οποίοι αναγκάζονται να βάζουν λουκέτα, αβοήθητοι και στη δίνη αυτής της βαθιάς και αξεπέραστης κρίσης.logo ArKinPe

This entry was posted in Δήμος Περιστερίου, Ημερολόγιο|Δράσεις|Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

1 Response to ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗ

  1. Παράθεμα: Παρέμβαση της Αριστερής Κίνησης στην μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου | Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s