10+1 Λόγοι να στηρίξεις και να ψηφίσεις Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

10+1 Λόγοι να στηρίξεις και να ψηφίσεις Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Περιστεριώτισα, Περιστεριώτη,

1. Εμείς δεν πρόκειται να σε «σώσουμε».
Σωτήρες δεν υπάρχουν. Αν ψάχνεις για τέτοιους μπορείς να απευθυνθείς σε αυτούς που σε «σώνουν» χρόνια τώρα, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ, τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τους ανεξάρτητους δημάρχους σαν το Παχατουρίδη, που τον στηρίζουν η κυβέρνηση, οι εργολάβοι επιχειρηματίες για να παίρνουνε δουλειές, οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δεν πιστεύουμε ούτε στους «αριστερούς σωτήρες» δημάρχους σαν και αυτούς που σου τάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο όποιος σου λέει ότι θα φτιάξει φιλολαϊκό δήμο, χωρίς να να συγκρουσθεί με την ΕΕ και τις κοινοτικές οδηγίες, με το τοπικό, εθνικό ή και υπερεθνικό κεφάλαιο και το δημοτικό, τοπικό-οικονομικό κατεστημένο. Παραμύθια της Χαλιμάς δηλαδή…. Ούτε στο «κόμμα σωτήρα» πιστεύουμε, όπως σου λέει το ΚΚΕ, το οποίο μέχρι να γίνει ισχυρό, ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία θα κάνουν υπομονή. Ζήσε Μάη μου δηλαδή……

2. Εμείς σε καλούμε να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.
Η στήριξη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, σημαίνει πως παίρνεις θέση για ένα μαζικό κίνημα ανατροπής, διεκδίκησης και αλληλεγγύης στη πόλη του Περιστερίου και συνολικά. Ένα σύγχρονο κίνημα, που θα παλεύει για το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» της εποχή μας.

3. Για να δυναμώσεις τη παρουσία των δυνάμεων της μαχόμενης, ανατρεπτικής και επαναστατικής Αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να αποκαλύπτονται και να καταγγέλλονται οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, να προβάλλονται τα λαϊκά αιτήματα και οι διεκδικήσεις των κινημάτων. Πάνω από όλα όμως για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ανεξάρτητα όργανα, με εκπροσώπους ανακλητούς και υπόλογους σε δημόσιο έλεγχο μιας άλλης, πραγματικής αυτοδιοίκησης, στην προοπτική της εξουσίας και δημοκρατίας των εργαζομένων. Με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, επιτροπές αγώνα και συντονιστικά, που θα αγωνίζονται για να επιβάλουν τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες.

4. Για να καταδικάσεις το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.
Για να παλέψουμε να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι και οι δανειακές συμβάσεις.

5. Για τη διαγραφή του ληστρικού – τοκογλυφικού χρέους. Για να μπορούμε να έχουμε μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Για να κρατικοποιηθούν οι Τράπεζες που τις συντηρούμε με τα λεφτά μας, οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ξεζουμίσει τους εργαζόμενους και η εκκλησιαστική περιουσία που δεν είναι των παπάδων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Για να δοθούν χρήματα για δημόσιες επενδύσεις να δουλέψουν το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι χωρίς να περιμένουν μάταια τους «επενδυτές» που μόνο ξεζούμισμα και μισθούς πείνας θα φέρουν.

6. Για να πληρώσουν τη κρίση οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.
Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθούν οι ώρες εργασίας, για να δουλεύουν όλοι. Να μην ζήσουμε σαν δούλοι. Να μην σε ξεφτιλίζουν με τους μισθούς της πείνας, να μην σε κάνουν «ωφελούμενο» στα προγράμματα – κοροϊδία του ΕΣΠΑ. Να μην δουλεύουν τα παιδιά σου για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς κανένα δικαίωμα, βορρά στο κάθε εργοδότη, χωρίς ζωή και αξιοπρέπεια. Να διαγραφούν των χρέη των εργατικών οικογενειών και των ανέργων. Να ρυθμιστούν τα χρεών των αυτοαπασχολούμενων.

7. Για να ξεβρομίσει το Περιστέρι από τους φασίστες και τους ρατσιστές.
Θέλουμε τη πόλη μας, μια πόλη αντιφασιστική, πόλη ταξικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, όχι μαχαιροβγαλτών δολοφόνων νεοναζί. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας. Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

8. Για να καταργηθεί ο Καλλικράτης και να καταδικαστεί η δημοτική αρχή του Παχατουρίδη που τον εφαρμόζει.
Να σταματήσουν οι περικοπές και οι ιδιωτικοποιήσεις. Να διευρυνθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες (παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες) που πρέπει να είναι δημόσιες και δωρεάν. Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, να καταργηθούν για τους άνεργους και να αυξηθούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

9. Για να πάψει να ξεπουλιέται η γη και να καταστρέφεται το περιβάλλον.
Για να μη γίνει το mall-τερατούργημα σου Μουζάκη που θα φέρει νέα λουκέτα και τσιμεντοποίηση. Να φύγει η χαβούζα από το άλσος. Να απομακρυνθούν τώρα το γκαράζ, το εκθεσιακό κέντρο και τον νεκροταφείο. Ενοποίηση του χώρου του Άλσους. Αναδάσωση των αποψιλωμένων εκτάσεων και επέκτασή τους σε παραπλήσιους χώρους. Προστασία και αναδάσωση του ποικίλου Όρους ως χώρου πρασίνου και περιπάτου.

10. Για ένα Περιστέρι πόλη αγώνα και αλληλεγγύης.
Για να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι συμπολίτη μας. Να μην κοπεί σε καμιά φτωχή οικογένεια το ρεύμα. Να σταματήσουν οι σπατάλες για φιέστες και έργα βιτρίνας και να δοθούν χρήματα για τη σίτιση των ανέργων και των φτωχών συμπολιτών μας.

Για ένα μαχόμενο Περιστέρι που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον παλλαϊκό αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νέας «Χούντας» Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.

– Για να ξεπεράσουμε τις αυταπάτες της «αριστερής» διαχείρισης του δήμου.
– Για ένα μαζικό ανατρεπτικό και αντιδιαχειριστικό κίνημα στη πόλη μας.
– Για ψωμί, δουλειά, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Στις 18 Μάη ψηφίζουμεlogo ArKinPe

This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι], [δημοτικές] εκλογές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s