Συνέντευξη τύπου της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου (Βίντεο)

image002-52Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Περιστερίου έδωσαν την Πέμπτη 3/4/2014 τα μέλη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, στο «Καφέ Πλατεία» (Δημαρχείο), αναλύοντας  τις θέσεις του σχήματος μπροστά στην μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Την παρουσίαση των θέσεων έκαναν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Πάνος Παπανικολάου και η Αντωνία Αθανασοπούλου – Βαφειάδου, δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της κίνησης σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, και ξανά υποψήφια με το καινούργιο ψηφοδέλτιο.

Ο Π. Παπανικολάου στην αρχική του τοποθέτηση, αφού αναφέρθηκε στις εγκληματικές πολιτικές των  κυβερνήσεων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, καθώς και στην προκλητική προσπάθεια να παρουσιαστούν ως νέοι σωτήρες αυτοί που οδήγησαν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση, συμπεριλαμβάνοντας μέσα σε αυτούς όχι μόνο τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον δήθεν ανεξάρτητο και αντιμνημονιακό δήμαρχο Παχατουρίδη, που σαν δεκανίκι του συστήματος, συμβάλλει στις πολιτικές που θέτουν σε κατάσταση εξαίρεσης τους εργαζόμενους και τη νεολαία της μεγάλης  αυτής εργατούπολης.

Έκανε κριτική  στις λογικές της αριστερής  διαχείρισης και στις ψευδαισθήσεις που δημιουργούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκούς δήμους χωρίς σύγκρουση με  την ΕΕ και τις κοινοτικές οδηγίες, με το τοπικό, εθνικό ή και υπερεθνικό κεφάλαιο και το δημοτικό, τοπικό-οικονομικό κατεστημένο, και τόνισε πως η Αριστερή Κίνηση θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σε ένα μαζικό, ανατρεπτικό και αντιδιαχειριστικό κίνημα.

Η Αντωνία Αθανασόπουλου – Βαφειάδου, αφού αναφέρθηκε στους ιστορικούς  δεσμούς της κίνησης με τα αγωνιζόμενα κομμάτια και την μαχόμενη αριστερά της πόλης, τόνισε πως η Αριστερή Κίνηση, στην εικοσαετή και πλέον διαδρομή της, συνέβαλε στο να διαμορφωθούν αγώνες γύρω από ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν τη ζωή στην πόλη και το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, καθώς και την περιφρούρηση των εργατικών δικαιωμάτων που συστηματικά καταπατούν οι δημοτικές αρχές με προεξάρχουσα την σημερινή διοίκηση  του δήμου με τις απολύσεις, τις ΜΚΟ και τα ΣΥΝΕΚΟΧ.

Κατήγγειλε  την δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Παχατουρίδη ως δήμαρχο των εργολάβων και των επιχειρηματιών, που με αφανείς διαδικασίες, επικοινωνιακά τρικ και έργα βιτρίνας, υλοποιεί όλο το αντιδραστικό πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών έχοντας το θράσος να παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακός και ανεξάρτητος, παρόλο που στηρίζεται ανοιχτά από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και τα ψηφοδέλτιά του έχουν πλαισιωθεί από ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και φασίστες όπως ο Μπούκουρας.

Τέλος κάλεσε το λαό του Περιστερίου να στηρίξει και να ψηφίσει μαζικά την  Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ως δύναμη μάχης και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

_________________________________________________________________

Στο πρώτο βίντεο μιλάει ο Πάνος Παπανικολάου:

_________________________________________________________________

Ομιλία της δημοτικής συμβούλου Αντωνίας Βαφειάδου και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστερής Κίνησης Πάνου Παπανικολάου:

_________________________________________________________________

Συνέχεια της συνέντευξης τύπου -Ερωτήσεις από δημοσιογράφους και απαντήσεις από τους ομιλητές:

_________________________________________________________________

ευχαριστούμε το ενημερωτικό site pandiera.gr

This entry was posted in [δημοτικές] εκλογές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s