Έργα και ημέρες της διοίκησης Παχατουρίδη

paxas_wants_youΤι έκανε και τι δεν έκανε η διοίκηση Παχατουρίδη:

1. Συγκάλυψε και αποσιώπησε την υποχρηματοδότηση προς το Δήμο από την Κυβέρνηση εκατομμυρίων ευρώ. ΚΕΔΕ: ΈΚΛΕΙΣΕ τους δήμους και δήμαρχοι με Συλλόγους συμμετείχαν στις απεργίες και καταλήψεις, πλην του Δήμου Περιστερίου. Αντίθετα εδώ η διοίκηση επαινούσε τις εγκρίσεις προϋπολογισμών, χωρίς καμία κριτική προς τη κεντρική διοίκηση.

2. Απέλυσε εργαζόμενους στα πλαίσια εφαρμογής μνημονιακών υποχρεώσεων (διαθεσιμότητες-κινητικότητα-απολύσεις). Όλοι οι Δήμοι προχώρησαν σε καταλήψεις εκτός από τον Δήμο Περιστερίου (ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, STAGE)

3. Χρωστάει λεφτά σε εργαζόμενους και σε ιδιώτες (τους 200 που έδιωξε από την πρώτη 4ετία)

4. Έβαλε τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς ( πλαίσιο Καλλικράτη: δήμοι χωρίς πόρους)

5. Εφάρμοσε την ανταποδοτικότητα σε όλες τις κοινωνικές δομές.

6. Έταξε ότι θα καταργούσε τα δημοτικά τέλη σε ανέργους, ότι θα χορηγούνταν δωρεάν ρεύμα και νερό, έγραψε πολυδιαφημισμένες επιστολές στον πρωθυπουργό, ενώ στην πράξη πληρώνουν όλοι ενώ έχουμε στο Δήμο πάνω από 12,000 σπίτια χωρίς φως.

7. Κάνει αλληλεγγύη με χορηγούς (ξένα κόλυβα), χωρίς να θίγει τις ελλείψεις. Δεν αρκεί η ελεημοσύνη που συγκαλύπτει τους υπεύθυνους:

– για τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη μαζική ανεργία

-για τη διάλυση της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών υπηρεσιών,

Χωρίς να στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στους δημιουργούς της κρίσης, τους τοκογλύφους, τους εκμεταλλευτές του λαού και τις κυβερνήσεις τους. Μόνο έτσι θα μπορεί να είναι συνειδητή η προσφορά και να έχει σαν στόχο της όχι μόνο μια ψευτοεπιβίωση με κοντά ποδάρια, αλλά και την κοινωνική επίλυση του προβλήματος.

8. Κάνει «δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης» από τα πάνω σαν επαιτεία, με εξαναγκαστικό εθελοντισμό, πολύ μάλλον προάγοντας τον παραγοντισμό για τα προσωπικά οφέλη και για πελατειακή-ψηφοθηρική ανταπόδοση.

9. Δεν έδιωξε το γκαράζ από τον κοινόχρηστο χώρο του Άλσους.

10. Όχι μόνο δεν έδιωξε τον ΣΜΑ– κατά κόσμον Χαβούζα- αλλά κάνοντας ενεργούμενά του τους εργαζόμενους, με τον εκβιασμό των κομμένων υπερωριών, εισήγαγε το θέμα στο Δ.Σ για να επαναλειτουργήσει την χαβούζα, τη λειτουργία της οποίας είχε διακόψει ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής και όλου του Περιστερίου.

11. Για το θέμα του Άλσους, έριξε στάχτη αξίας 5,3 εκατομμυρίων ευρώ στα μάτια του κόσμου, όπου αφού το είχε υποβαθμίσει με τη μη συντήρησή του, στη συνέχεια το ανάπλασε διαθέτοντας το παραπάνω σκανδαλώδες ποσό.

12. Δεν απομάκρυνε το Εκθεσιακό Κέντρο. Εν ολίγοις έχει καταλάβει τους δημόσιους χώρους, περιφρονώντας το από παλιά διατυπωμένο αίτημα της ευρύτερης περιοχής.

13. Εγκατέλειψε το Ποικίλο Όρος στις ορέξεις της Εκκλησίας και της Μονής Λαμίας.

14. Δεν έκανε καμία ενέργεια για την απομάκρυνση του νεκροταφείου.

15. Καμία κουβέντα για το επιχειρούμενο χτίσιμο του Μουζάκη με εμπορικό κέντρο και τα συνεπακόλουθα λουκέτα, τις απολύσεις και τον περαιτέρω μαρασμό της αγοράς του Περιστερίου.

16. Καμία ενέργεια για τα σπίτια με κομμένο ρεύμα, για τις κατασχέσεις κατοικιών και τους πλειστηριασμούς.

17. Καμία καταγγελία, αντίθετα υιοθέτηση όλων των νέων εργασιακών σχέσεων που επιβάλουν ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, STAGE. Αντίθετα διοργάνωση συνεδρίου για την ανεργία στο Περιστέρι στα πλαίσια της ΕΕ!

18. Κλείσιμο του Κέντρου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

19. Ο δήμαρχος, ενώ σε άλλες περιστάσεις πρωτοστατεί σε εμφανίσεις, δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για τον άδικο χαμό του Καναούτη που σκοτώθηκε επειδή δεν είχε εισιτήριο, παρά μόνο αναφέρθηκε στο γεγονός ως “ατύχημα”.

This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s