Κάλεσμα αγώνα στους κατοίκους της οδού Χίου

star_logo-ArKinPeΌπως πριν, έτσι και μετά τις εκλογές η δημοτική αρχή Παχατουρίδη αδιαφορεί απολύτως και ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ δεν έχει πάρει για την απαράδεκτη κατάσταση στην οδό Χίου.

–         Η παιδική χαρά παραμένει ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τα παιδιά που παίζουν. Με σίδερα και πέτρες «φυτεμένα» στο έδαφος κάτω από τις κούνιες. Με ηλεκτροφόρα καλώδια να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια παιδιών και γονιών. Χωρίς φύλαξη.

–         Τα πεζοδρόμια γύρω από την παιδική χαρά σπασμένα, γεμάτα λακκούβες και σκουπίδια.

–         Το κτίριο του παλιού εργοστασίου Ανευλαβή εξακολουθεί να αποτελεί εστία μόλυνσης.

–         Το απέναντι μικρότερο κτίριο με τον προαύλιο χώρο ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, εγκαταλελειμμένο κι αυτό, πραγματικός σκουπιδότοπος.

Ενώ ξοδεύονται ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για «φρου φρου κι αρώματα» στο κέντρο του Δήμου -ενώ π.χ. … «αναδιαμορφώνεται» άλλη μια φορά η 1η Παιδική χαρά με προϋπολογισμό 1,5 εκ ευρώ (!), μια 1η Παιδική χαρά που η δημοτική αρχή Παχατουρίδη την κάνει πότε καρουσέλ, πότε παγοδρόμιο, μόνο … διαστημοδρόμιο δεν την έχει κάνει ακόμα – , φαίνεται πως κάποιοι θεωρούν τα παιδιά στο Ρουπάκι ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ. Γι αυτό αδιαφορούν προκλητικά για τα χάλια της παιδικής χαράς στην οδό Χίου και τον περιβάλλοντα χώρο.

Από την άλλη, το κτίριο του πρώην εργοστασίου Ανευλαβή είναι δεσμευμένο εδώ και 7 (επτά) ολόκληρα χρόνια από τον ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) για να οικοδομηθεί το νέο κτίριο του 28ου Δημοτικού. Το σχολείο αυτό σήμερα στεγάζεται λίγους δρόμους πιο πέρα σε ένα ΑΘΛΙΟ κτίριο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, για το οποίο μάλιστα το κράτος πληρώνει ενοίκιο (!). Τα παιδιά της γειτονιάς θεωρούνται από την πολιτεία και τον δήμο παιδιά ενός κατώτερου θεού και όσον αφορά το θέμα του σχολείου, και όχι μόνο της παιδικής χαράς …

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ … Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ …

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καλεί τους κατοίκους και τους γονείς σε συνέλευση στον χώρο της Παιδικής χαράς, οδός Χίου, την Δευτέρα 16 /6 στις 7 μμ.

Για να οργανωθεί η διεκδίκηση προς την δημοτική αρχή και προς την πολιτεία :

– Να δοθεί από τον δήμο κονδύλιο για την αναμόρφωση της Παιδικής χαράς

– Να επισκευαστούν τα πεζοδρόμια και να φυτευτούν τα κενά παρτέρια στον περιβάλλοντα χώρο

– Η διπλανή παλιά βιοτεχνία που ανήκει στον δήμο να κατεδαφιστεί και να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής ενιαία με τον προαύλιό της χώρο

– Να λειτουργήσει το 28ο δημοτικό στον χώρο του πρώην εργοστασίου Ανευλαβή. Σύγχρονες και υγιεινές συνθήκες για ένα νέο σχολείο φιλικό στο περιβάλλον και τα παιδιά. Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις των κατοίκων της περιοχής.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ !

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s