1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ : ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ 1Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:

ΓΙΑ 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ

ΑΝΤΙ 1.000,00 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ

Από το 2006 ήδη ο Συνήγορος του Πολίτη σε πόρισμα του για την υπόθεση 3255/2005 του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 44ου Νηπιαγωγείου είχε αποφανθεί ότι ο Δήμος Περιστερίου «… έκανε κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας .., αφού προέταξε τη λειτουργία μιας καφετέριας, η οποία αποφέρει και οικονομικές απολαβές στον Δήμο, από τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας ενός σχολείου και της ασφάλειας μικρών παιδιών…». (http://www.synigoros.gr/resources/porisma_20_10.pdf )

 Αν επομένως η Διοίκηση του Α. Παχατουρίδη ήδη από την παρθενική της τετραετία ήταν αποφασισμένη να ενδώσει στις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης κάστας επιχειρηματιών που ζητούσε από τότε γη και ύδωρ, είναι εύλογο πως διανύοντας την τέταρτη πλέον συνεχή θητεία της στο τιμόνι του Δήμου μας  δεν έχει καμιά αναστολή να συνεχίσει αυτήν της την τακτική. 

Η περίπτωση της πολύπαθης 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου αποδεικνύει περίτρανα αυτό το γεγονός: πως δηλαδή η σημερινή διοίκηση του Δήμου Περιστερίου θέτει καταρχάς τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και την προάσπιση του χαρακτήρα των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα συμφέροντα επιχειρηματιών. Πρόσφατα εμείς ως  Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγείλαμε https://goo.gl/E5ppDn και  https://goo.gl/jdTPsn  δημόσια την απόφαση της δημοτικής αρχής να καταργήσει την 1η Παιδική Χαρά μετατρέποντάς την σε αναψυκτήριο ενηλίκων, όπου θα κερδοσκοπούν ημέτεροι «διασκεδαστές» της μέρας και της νύχτας, στους οποίους μάλιστα παραδίνει την πλήρη “εποπτεία” ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς.

Τώρα όμως, καθώς η περιβόητη  βιοκλιματική ανάπλαση (;) στην πρώην 1η Παιδική Χαρά ολοκληρώνεται, οι μάσκες πέφτουν.

Ναι! Μια παιδική χαρά που κάποτε ήταν γεμάτη αιωνόβια πεύκα και αλαλάζοντα πιτσιρίκια πάνω σε τραμπάλες και τσουλήθρες μετατρέπεται σε υπαίθριο μπαρ-αναψυκτήριο ενηλίκων με καραβόπανα, μερικά όργανα γυμναστικής για τα «τιμημένα γηρατειά» με τις πετσοκομμένες συντάξεις και μια συστοιχία απομίμησης αρχαίων αγαλμάτων για να δοθεί το απαιτούμενο κλέος και η δραματικότητα που αρμόζει στην εμπορευματοποίηση ενός ακόμα δημόσιου χώρου πρασίνου.

1η παιδική χαρά

Αυτό από μόνο του είναι σκανδαλώδες, αφού αφαιρούν από τα παιδιά της πόλης μας ακόμα έναν χώρο από τους ελάχιστους  τέτοιων διαστάσεων που έχουν απομείνει αφιερωμένοι αποκλειστικά σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Είναι όμως μόνον η μία πλευρά του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ.

Η δεύτερη πλευρά είναι πιο δύσοσμη:

  • Η δήλωσή του πως η εταιρική σχέση δεν αφορά τον ίδιο το δημοτικό σύμβουλο αλλά τη σύζυγό του (αν ισχύει), φυσικά και δεν αναιρεί το ηθικό θέμα.
  • Ο αντιδήμαρχος αυτός είναι … και Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών κατά τη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου 2016, οπότε και η πρώην 1η Παιδική Χαρά κατοχυρώνεται για 12 χρόνια στον εν λόγω επιχειρηματία. https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A0%CE%95%CE%A7%CE%A9%CE%9E2-%CE%92%CE%A84?inline=true
  • Η όλη εκχώρηση ολοκληρώνεται στις 17/03/2016 με την υπογραφή του έτερου Καππαδόκη, του Αντιδήμαρχου Πολεοδομίας, που λίγους μήνες νωρίτερα, στις 17 Σεπτέμβρη 2015, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαβεβαίωνε τον επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης πως το παλιό κτίριο της φιλαρμονικής στην 1η Παιδική Χαρά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ! Δυστυχώς για τον κ. Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας εμείς διαθέτουμε και μνήμη και κρίση …

Και δεν διστάζουμε να αποκαλύψουμε πως οι Περιστεριώτες βρίσκονται μπροστά σε ένα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» : ο αντιδήμαρχος προεδρεύει επιτροπής, η οποία εκχωρεί την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς σε επιχειρηματία, στην εταιρεία του οποίου ο ίδιος αντιδήμαρχος φέρεται ως μέτοχος κατά 25%, σύμφωνα με την ίδια του τη δήλωση «πόθεν έσχες» 2013 ! Μόνο που το «κέρασμα» αυτό γίνεται με ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ : την περιουσία και την ποιότητα ζωής του Περιστεριώτικου λαού και των παιδιών του.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Ακροπόλεως 18 & Ιάσονος //6995710642 // aristeri_kinisi_per@hotmail.com

leftmove.wordpress.com

Advertisements
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s