Ανακοινώσεις – Καταγγελίες Συλλόγων Γονέων για την κατάσταση των σχολείων της πόλης

μαθητες2Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το «τυφλό» άνοιγμα των σχολείων, οι διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία της πόλης καθιστώντας τα σε πολλές περιπτώσεις υγειονομικές βόμβες. Καταγγελίες που αναδεικνύουν την εγκατάλειψη των σχολείων και την επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων που κάνει η δημοτική αρχή.
Ήδη, οι σύλλογοι από το 5ο ΓΕΛ, το 7ο, το 10ο ΓΕΛ και το 6ο Γυμνάσιο έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις ενώ η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στα υπόλοιπα σχολεία. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των συλλόγων.
ΤΟ «ΠΡΟΤΥΠΟ» 5ο  ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σε ηλεκτρονικό σάιτ του δήμου μας, διαβάσαμε άρθρο για το 5ο ΓΕΛ Περιστερίου (ολόκληρο το άρθρο εδώ)

Η εικόνα που παρουσιάστηκε και ενισχύθηκε από την διευθύντρια του σχολείου είναι εικόνα ενός πρότυπου σχολείου όσον αφορά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την  υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την  καθαριότητα.
Όσον αφορά το κομμάτι των αποστάσεων των μαθητών  (1 καρέκλα ανά θρανίο) που παρουσιάστηκε πολύ όμορφα και στη φωτογραφία, αφορούσε το κυρίως κτίριο που θα φιλοξενήσει τα παιδιά της Α’ & Β’ Λυκείου.
Εμείς καταγράψαμε και σας επισυνάπτουμε τις αίθουσες που υποδέχτηκαν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου. Στο κομμάτι προστασίας των εκπαιδευτικών επίσης δεν έγινε καμιά αναφορά, όταν υπάρχει μόνο μια αίθουσα όπου στοιβάζονται όλοι.
Σε άλλο σημείο η διεύθυνση επισημαίνει ότι απολύμανση έγινε όταν έκλεισαν τα σχολεία, όχι πριν ανοίξουν. Όμως όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχαν εκπαιδευτικοί και άλλο προσωπικό που έμπαινε στο σχολείο;

Στο κομμάτι της καθαριότητας:
Σχεδόν 3 μήνες πριν κλείσει το σχολείο λόγω κορονοιού υπήρχε μόνο 1 συμβασιούχος καθαρίστρια για όλο το κτίριο και τους εξωτερικούς χώρους. Ενώ στα σχολεία είχαν σταλεί οδηγίες πρόληψης και επιπλέον μέτρων καθαριότητας λόγω του ιού της γρίπης, στο συγκεκριμένο επικρατούσε μια εικονική και άκρως επικίνδυνη «καθαριότητα». Από τις αίθουσες αδειάζονταν μόνο κάποιες φορές τα καλαθάκια, ο δεύτερος αύλιος χώρος που φιλοξενεί και τις βρύσες εγκαταλελειμμένος  με σωρούς από σκουπίδια όλων των ειδών και στις τουαλέτες δεν υπήρχε χαρτί, κάδος με καπάκι, παρά άδεια δοχεία υγρού σαπουνιού. (Φυσική συνέπεια βέβαια παρ΄ όλη την υπερπροσπάθεια του ενός ατόμου)

Σήμερα το σχολείο είναι καθαρό, γιατί; Γιατί υπάρχουν 3 καθαρίστριες, 2 από αυτές σε 8ωρη και όχι 4ωρη βάση. Καθαρίστριες που ήρθαν από τα δημοτικά που δεν λειτουργούν. Σήμερα! Το Σεπτέμβριο;
Πόσες παρεμβάσεις έκανε η διεύθυνση στην αρμόδια σχολική επιτροπή για την έλλειψη καθαρίστριας το προηγούμενο διάστημα των 3 μηνών; Τι μέτρα πήρε για να εξασφαλίσει την καθαριότητα και κατά συνέπεια την υγεία των παιδιών μας την νέα σχολική χρονιά που έρχεται; Η υγεία των παιδιών μας δεν μπαίνει σε καμία δημοσιοσχετίστικη λογική.
Σήμερα φαίνεται περισσότερο από ποτέ η αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμων 8ωρων καθαριστριών σε κάθε σχολείο.
Σε άλλο σημείο δηλώθηκε ότι ο Δήμος στάθηκε  δίπλα μας και μας παρέδωσε μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των ειδών καθαριότητας. Εμείς ξέρουμε από τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής μιας και δεν ήταν δυνατή η συνάντηση με τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας το συγκεκριμένο χρόνο, ότι στα σχολεία θα σταλούν κάποια 4κιλα αντισηπτικά αλλά λίγο αργότερα, αφού τελειώσουν αυτά που πήραν από το υπουργείο δηλ. στο συγκεκριμένο σχολείο 12 μονόλιτρα, 1 για κάθε αίθουσα.
Αυτά καθώς και τα υλικά καθαριότητας, μάσκες και γάντια διατίθενται από λεφτά των ίδιων των σχολείων μέσω των σχολικών επιτροπών. Τίποτα από το ταμείο του δήμου. ( εκτός από τα 3 μονόλιτρα που έφερε ο κος Θεοδωράκος στην επίσκεψη του στο σχολείο λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι με τον Δήμαρχο και έναν δημοσιογράφο). Και σε ερώτηση που κάναμε αν ο Δήμος ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος λόγω πανδημίας, μας είπαν όχι.
Αναφορικά με τους ακάλυπτους χώρους του σχολείου. Πλήρης εγκατάλειψη: Δέντρα ακλάδευτα και τα χόρτα σε πλήρη άνθηση. Παραθέτουμε φωτογραφίες 10 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι.
Δεν ήταν αρκετός ο χρόνος στο Δήμο να καθαρίσει τα σχολεία;
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε γιατί ευχαριστεί η διευθύντρια το δήμο;

Υλικοτεχνική υποδομή:
Εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία «βαφτίζοντας το κρέας γίνεται ψάρι»

Ας δώσουμε και εμείς η γονείς την πραγματική εικόνα.
Το συγκεκριμένο σχολείο, κατασκευής 1979 ήταν παρατημένο μέχρι πρόσφατα χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από την Δημοτική αρχή που έχει και την ευθύνη για περίπου 20 χρόνια.
Μετά από προσπάθειες χρόνων των συλλόγων γονέων, η πρώτη παρέμβαση έγινε πριν 10 περίπου χρόνια στη τοποθέτηση  δαπέδου του ενός αύλιου χώρου, και πριν 1 χρόνο επιτέλους βάφτηκαν εσωτερικά οι αίθουσες και βελτιώθηκε κάπως η άθλια κατάσταση στις τουαλέτες των αγοριών.
Υπάρχουν 6 τουαλέτες για 245 περίπου παιδιά.
Ο σύλλογος γονέων παρουσίασε στην νέα διευθύντρια, πριν 2 χρόνια την ύπαρξη ακόμα 4 τουαλετών 2 ανά όροφο που οι μισές είχαν γίνει αποθήκες και οι άλλες ήταν καρφωμένες. Αυτές επισκευάστηκαν και λειτούργησαν για ελάχιστο διάστημα. Ο λόγος, η έλλειψη καθαριστριών.
Πρόσφατα βάφτηκε εξωτερικά και το σχολείο με χρήματα ενός ειδικού προγράμματος της ΕΕ.

Η κατάσταση του σχολείου σήμερα:
Τρέχει νερό όταν βρέχει στην είσοδο του γενικού κτιρίου καθώς και στις τουαλέτες των αγοριών, ακόμα και 3 ημέρες μετά. Φουσκωμένο ταβάνι, μούχλα, οξειδωμένους μεγάλους σωλήνες.

Το ίδιο συμβαίνει και στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου.
Εδώ να σημειώσουμε ότι σε επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στον αντιδήμαρχο παιδείας να δεχτεί τον σύλλογο για να τον ενημερώσουμε για το συγκεκριμένο θέμα, αρνήθηκε την όποια συνάντηση.
Και δική μας απορία γιατί όταν γίνονταν επιτέλους παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του σχολείου δεν υπήρξε παρέμβαση και από την πλευρά της διεύθυνσης για μονώσεις στα συγκεκριμένα σημεία;
Γιατί να μένουν παροπλισμένες αίθουσες με άπλετο φως και τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα κατεύθυνσης σε χαμηλοτάβανες αίθουσες με φεγγίτες;
Σκουριασμένα κάγκελα παντού!
Γιατί στα σημαντικά θέματα η διεύθυνση δεν μπαίνει ποτέ μπροστά, αλλά στις ευχαριστίες για το τίποτα κάνει δηλώσεις;
Εμείς οι γονείς και οι μαθητές που ζούσαμε την τραγική κανονικότητα, δεν μπορούμε να ανεχτούμε την μαγική εικόνα της νέας κανονικότητας που παρουσιάζεται σε μιας βδομάδας μπαλώματα.
Σας παραθέτουμε και τις δικές μας εικόνες που τραβήξαμε από τις αίθουσες των 50 τετραγωνικών, καθώς και τον 2ο αύλιο χώρο 10 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου ΓΕΛ

Σύλλογοι γονέων 7ου και 10ου ΓΕΛ Περιστερίου – Σοβαρά προβλήματα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στα δύο σχολεία

Σοβαρά προβλήματα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών θα προκύψουν από την επανέναρξη των μαθημάτων στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου όπως διαπιστώθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων με τους διευθυντές των Σχολείων αυτών, που έγινε την Παρασκευή 8 Μάη, μετά από σχετικό αίτημα των Συλλόγων και με αντικείμενο την επικείμενη επανέναρξη των μαθημάτων στις 11/5 για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και στις 18/5 για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο Σύλλογοι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της περιήγησης στους χώρους των Σχολείων διαπιστώθηκαν τα εξής:

 • «Η διαρρύθμιση των τάξεων της Γ’ Λυκείου που θα επαναλειτουργήσουν στις 11/5, καλύπτει ικανοποιητικά τις απαιτήσεις του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως δεν εξασφαλίζεται για το σύνολο των 3 τάξεων των 2 σχολείων που προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν στις 18/5. Τα λυόμενα που βρίσκονται στην αυλή του σχολείου είναι εντελώς ακατάλληλα και δεν πρέπει να λειτουργήσουν, ενώ υπάρχουν αίθουσες χωρίς δυνατότητα εξαερισμού.
 • Δεν καλύπτονται, ούτε στο ελάχιστο, οι απαιτήσεις για τήρηση αποστάσεων, στα γραφεία των καθηγητών.
 • Υπάρχει φαινομενική επάρκεια προσωπικού καθαριότητας (5 συνολικά καθαρίστριες για τα δύο σχολεία). Το προσωπικό όμως αυτό προέρχεται από τα προς το παρόν κλειστά δημοτικά σχολεία ή άλλες υπηρεσίες του Δήμου και βέβαια θα επιστρέψει εκεί όταν αυτά ξαναλειτουργήσουν, ενώ μία καθαρίστρια είναι συμβασιούχος μειωμένου ωραρίου.
 • Από αναλώσιμα προστασίας υπάρχει μόνο μία φιάλη αντισηπτικού του 1 λίτρου ανά αίθουσα, η οποία έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας.
 • Υλικά καθαριότητας, γάντια και 25 μάσκες αγοράστηκαν από το σχολείο, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αύξηση ή έκτακτη δόση στην επιχορήγησή του.
 • Μέσα στο σχολείο δεν υπάρχουν βρύσες για να πιουν οι μαθητές νερό, δεδομένου ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι ζέστες. Μία βρύση κοντά στην είσοδο του κτιρίου ή οι βρύσες στις τουαλέτες είναι ξεκάθαρο ότι θα δημιουργούν συνθήκες συγχρωτισμού».

Με βάση τα παραπάνω, οι δύο Σύλλογοι δηλώνουν τα εξής:

 • «Το υπουργείο πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, με αξιοπρεπείς συνθήκες μάθησης, σε τάξεις ευρύχωρες, ευάερες και με επαρκή καθαριότητα.
 • Επανέρχεται για πολλοστή φορά η ανάγκη δημιουργίας νέου σύγχρονου σχολείου, στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) στο τέρμα της οδού Ιωαννίνων, το οποίο είναι πάγιο αίτημα του συνόλου της σχολικής κοινότητας επί σειρά ετών.
 • Ζητάμε πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.
 • Απαιτούμε να σταλούν άμεσα επαρκή μέσα προστασίας και αναλώσιμα καθαριότητας για το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για την προμήθειά τους.
 • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την παροχή νερού, είτε με τοποθέτηση βρυσών στο σχολείο, θέμα το οποίο έχει τεθεί από το παρελθόν στον Δήμο, είτε με την αγορά φιαλιδίων νερού με έξοδα της σχολικής επιτροπής.
 • Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σκέψη ή απόπειρα on line μετάδοσης των μαθημάτων, καθώς θα μετατρέψουν τα σχολεία σε ριάλιτι, χωρίς καμία εξασφάλιση τήρησης προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών».

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 6ου Γυμνασίου Περιστερίου προς το δήμαρχο

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σας βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διαφημίζετε την αγορά της πόλης και να προσπαθείτε, με τα μέσα που εσείς κρίνετε ορθά ,να ενισχύσετε την αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Σας βλέπουμε να επισκέπτεστε καταστήματα και να προσφέρετε αντισηπτικά.
Σας βλέπουμε να επισκέπτεστε το πιο πρόσφατα ανακαινισμένο σχολείο μαζί με τοπικά Μ.Μ.Ε. για να διαφημίσετε το έργο σας στο χώρο της παιδείας αποκρύπτοντας στην κοινή γνώμη ότι πολύχρονοι αγώνες του συλλόγου γονέων απέδωσαν καρπούς.
Ανάμεσα στα σχολεία που επαναλειτουργούν την προσεχή Δευτέρα 18/5 είναι και το 6ο Γυμνάσιο, για τα σοβαρά κτηριακά και λειτουργικά προβήματα του οποίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων κ΄Κηδεμόνων έχει προσφύγει με αιτήματά του στον αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Θεοδωράκο, σε εσάς τον ίδιο προσωπικά, έχουν γνωστοποιηθεί στην Ένωση Γονέων κι έχουν γίνει αρκετές αναφορές σε Δημοτικά Συμβούλια).
Ένα από τα πρώτα και κύρια προβλήματα που θέσαμε ήταν οι εξωτερικές βρύσες της αυλής που είναι κατεστραμμένες, με σπασμένα πλακάκια που δεν μπορούν να καθαριστούν καθώς φέρουν μούχλα , βρύα και λειχήνες παντού. Βρίσκονται εκτεθειμένες δίπλα στον δρόμο και το παρακείμενο πάρκο,προσβάσιμες σε κάθε εξωσχολικό στοιχείο και αρουραίους!!!!
Μια υγειονομική βόμβα δηλαδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Τους τελευταίους δεκαέξι μήνες που βρίσκεται σε λειτουργία το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων κ΄κηδεμόνων του σχολείου μας (χωρίς να ακυρώνουμε τις φιλότιμες προσπάθειες των προηγούμενων) έχουμε προσκαλέσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε τέσσερα σχολικά συμβούλια, αλλά έχει παραστεί μόνο σε ένα.
Έχουμε πραγματοποιήσει μόνο δύο συναντήσεις στο προσωπικό του γραφείο -με δική μας και μόνο πρωτοβουλία,έχουμε συμμετάσχει σε ατελέσφορες συζητήσεις,παρουσία εκπροσώπων μαθητών και έχουμε λάβει μόνο άκαρπες υποσχέσεις περί άμεσης προτεραιότητας και ένταξης του σχολείου μας σε πρόγραμμα ολικής ανακαίνισης.
Συγκεκριμένα,ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ,αναγνωρίζοντας το αντικειμενικό πρόβλημα υποσχόταν ότι προκρίνοντας την πλήρη ανακατασκευή του αύλειου χώρου θα φρόντιζε και τη μεταφορά όλου του συστήματος των βρυσών σε ασφαλές και σκεπασμένο χώρο του σχολείου.Αντί αυτού πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση ενός σώματος καλοριφέρ και μερικών σπασμένων τζαμιών και λαμπτήρων που ήταν άκρως επιβεβλημένη καθώς συνδεόταν με την άμεση λειτουργικότητα του σχολείου και αποτελεί,κατά τη γνώμη μας, αιμοστατικό βαμβάκι σ΄ενα διαμπερές τραύμα.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, υλοποιώντας αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, αποστείλαμε νέο αίτημα με τα κτηριακά προβλήματα, που φέρει τις υπογραφές των γονέων του σχολείου απευθυνόμενοι στο πρόσωπό σας και ζητώντας προσωπική συνάντηση μαζί σας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Δ.Σ. με το γραφείο σας έπεφταν στο κενό καθώς επικαλούνταν οι υπάλληλοι φόρτο εργασίας από μέρους σας.Μας παρέπεμπαν είτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο είτε στον κο Τσίνα,αντιδήμαρχο ψηφιακής πολιτικής και υπεύθυνο για το γραφείο Δημάρχου μεταθέτοντας συνεχώς την ευθύνη από τον έναν στον άλλον.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αντίστοιχα αιτήματα,συμπεριλαμβανομένου της αποκατάστασης του αύλειου χώρου και της ολικής επισκευής των βρυσών έχουν γίνει και από πλευράς σχολικής κοινότητας που φέρουν τις υπογραφές των υπεύθυνων διευθυντών και των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων.

Και φτάσαμε στο σημείο μηδέν μετά από μια θανατηφόρα πανδημία!!!

Μετά από δύο δύσκολους μήνες υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω πανδημίας, κατόπιν απόφασης δημόσιας αρχής, ερχόμαστε από την Δευτέρα 11 Μαίου μπροστά σε μια νέα κατάσταση σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων.
Οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. ,του ΥΠ.ΥΓ.και ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. είναι γνωστοποιημένες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, προΐσταμένους Δ.Δ.Ε., Διευθυντές κι εκπαιδευτικούς γυμνασίων κ΄ λυκείων) μέσα από Κ..Υ.Α. και τις σχετικές συνοδευτικές εγκυκλίους.
Με δεδομένο ότι τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά, την άνοδο της θερμοκρασίας και θέλοντας να αποφύγουμε την προσέγγιση των μαθητών στις συγκεκριμένες βρύσες, αλλά και τον συγχρωτισμό στις τουαλέτες ,όπου δεν είναι κι ο πιο ενδεδειγμένος χώρος για να πιει κάποιος νερό ή να επαναγεμίσει το μπουκάλι του αρχίσαμε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τα χειρότερα…
Απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κο Κασουρίδη, ζητώντας να μεριμνήσει η δημοτική αρχή, εκτός των αντισηπτικών και των υλικών καθαριότητας ,που κι αυτά δεν επαρκούν, για την προμήθεια των μαθητών σε ατομικά μπουκάλια νερού μέσω κάποιας έκτακτης χρηματοδότησης και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες λειτουργίας του σχολείου.

Τη Δευτέρα11/5/ με αυτοπρόσωπη παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων Περιστερίου συναντήσαμε τον κο Κακλαμάνο (πρόεδρο πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής) επιδεικνύοντας φωτογραφικό υλικό από τις βρύσες δεχόμενοι από μέρους του την σκωπτική απάντηση πως» ούτε γίδια δεν πίνουν νερό από κει μέσα!!» Δεχτήκαμε απαντήσεις ασαφείς, που περιλαμβάνουν τη μερική κάλυψη μαθητών, εναποθέτοντας ελπίδες στο ότι δεν θα πάνε όλα τα παιδιά σχολείο και μεταθέτοντας την ευθύνη σε εμάς τους γονείς που θα πρέπει να προμηθεύσουμε τα παιδιά με νερό και φαγητό.

Θέσαμε για μία ακόμη φορά ότι το σχολείο ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 18 Μαϊου και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από μέρους των καθαριστριών και των εκπαιδευτικών που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για τη σωστή επαναλειτουργία του και πάντα σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα που καθιστά το σχολείο μικροβιακή βόμβα και άκρως επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών.
vrisi 1
Την Τετάρτη 13/5 κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τον αντιδήμαρχο παιδείας ,ο οποίος αρνήθηκε να σηκώσει τηλέφωνο ή να μας επανακαλέσει.
Καλέσαμε στο γραφείο σας ζητώντας προσωπική επικοινωνία μαζί σας ,όμως ο κος Τσίνας απέναντι στα παράπονα και τις αιτιάσεις μας μπροστά σε ένα αντικειμενικό πρόβλημα για το οποίο πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση,άρχισε να μας εγκαλεί λέγοντας ότι έχουμε ζαλίσει τη Δημοτική αρχή και ότι είμαστε ο μοναδικός σύλλογος γονέων που παραπονιέται και »προκαλεί προβλήματα» στον Δήμο.
Ο αποκλεισμός της προσέγγισης των μαθητών από τις βρύσες με τη σύμφωνη γνώμη γονέων και εκπαιδευτικών, η προσφυγή σε καταγγελία προς κάθε αρμόδια αρχή καθώς και η ανοιχτή δημοσιοποίηση της στα Μ.Μ.Ε. ήταν η ύστατη σκέψη μας…

Τελικά δεν χρειάστηκε ….
Την Παρασκευή 15/5 συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε την ανακατασκευή των βρυσών.
Κύρις Δήμαρχε,
λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί πράξατε κατ΄ ανάγκη και μετά από έναν πολύμηνο αγώνα ενός <<ενοχλητικού Συλλόγου>>.
Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί ένας θανατηφόρος ιός έγινε η αφορμή να σκύψετε πάνω από το 6ο Γυμνάσιο και να δείτε τους μαθητές ως ανθρώπινες οντότητες κι όχι ως γίδια.
Ελπίζουμε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες που απομένουν θα πράξετε τα δέοντα για την ορθή υδροδότηση του σχολείου και την υγεία των μαθητών ,ότι θα κουρευτούν τα χόρτα του περιβάλλοντος χώρου που φτάνουν το ένα μέτρο και θα αντικατασταθούν οι σκουριασμένοι κάδοι αποριμμάτων, ευελπιστώντας ότι το σχολείο θα μπει στο άμεσο μέλλον και μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς σε πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης.
Ελπίζουμε να προκρίνετε την προστασία της δημόσιας υγείας με έργα υποδομής και τη μεταφορά της παροχής νερού σε ασφαλές και σκεπασμένο σημείο του κτηρίου.
Ελπίζουμε ότι θα εξετάσετε το θέμα μας με τη δέουσα σοβαρότητα και με δυνατό το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει έναν Δήμαρχο.
Γιατί είμαστε ρομαντικοί και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ και σε μια ανθρωποκεντρική διαχείριση της εξουσίας που θα προάγει το δικαίωμα στην δημόσια και ισότιμη υγεία και παιδεία!!!
Σας προσκαλούμε την προσεχή Δευτέρα να έρθετε στο 6ο Γυμνάσιο μαζί με τον αντιδήμαρχο παιδείας και τον τοπικό Τύπο να σας ξεναγήσουμε στους χώρους του σχολείου μας,να δείτε από κοντά τις πραγματικές ανάγκες του κτηρίου και να υποδεχτούμε μαζί τα παιδιά μας.

Υ.Γ.:σας επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό στο οποίο διακρίνονται οι βρύσες της αυλής στις 14/5 και 16/5 αντίστοιχα,τα σκουριασμένα κάγκελα και οι κάδοι καθώς και τα άκοπα χορτάρια.

Περιστέρι 16 Μαΐου του σωτήριου έτους 2020

Μετά τιμής
εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλ. Γονέων κ΄ Κηδεμόνων 6ου Γυμν. Περιστερίου
Αλεξία Σαρημανώλη-πρόεδρος
Ευαγγελία Κουράση-γ.γραμματέας

This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s