ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Τα σχολεία άνοιξαν με τους ίδιους και χειρότερους όρους από αυτούς με τους οποίους έκλεισαν λόγω της πανδημίας και με πρωτοφανή πρωτόκολλα διάδοσης του ιού, δηλαδή αυτό του 50%+1 μολυσμένων για να κλείσει ένα τμήμα.

Στο Περιστέρι ανακοινώθηκαν συγχωνεύσεις τμημάτων στο 6ο και 10ο Λύκειο, στο 2ο, 3ο, 14ο και 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου ενώ από την αρχή της χρονιάς και σε πολλά άλλα σχολεία της πόλης, ακόμα και στα Δημοτικά. Πανελλαδικά πάνω από 1000 τμήματα συγχωνεύονται με 27 και 28 παιδιά ανά τάξη. Η απουσία στοιχειωδών μέτρων ουσιαστικής προστασίας στα σχολεία και τα μικρά ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών, έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων, ενώ οι ασυμπτωματικοί μαθητές μεταφέρουν τον ιό σπίτι τους, διευρύνοντας την διασπορά.

Αυτό είναι το “νέο σχολείο” που υλοποιεί ο νόμος Κεραμέως που συνιστά βαθιά αντιδραστική τομή με στόχο να υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Ένα σχολείο ταξικό, εμπορευματοποιημένο, μη ασφαλές, ένα σχολείο ανισοτήτων. Με την κυβέρνηση της Ν.Δ και την Κεραμέως σήμερα να προχωρά στα χνάρια του νόμου Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, να προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από την αυτονομία τους, που σημαίνει μείωση του κόστους για την εκπαίδευση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με την επιβολή του φόβου και την υποταγή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής “αξιολόγησης” που θα οδηγήσει σε απολύσεις αντί για προσλήψεις. Αυτονομία της λειτουργίας της σχολικής μονάδας με την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης, της κατηγοριοποίησης των μαθητών και των σχολείων με εξετάσεις λαιμητόμους, με την τράπεζα θεμάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις διαπιστωτικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου στην ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Σχολεία των “αρίστων” σε πειραματικά και πρότυπα, με υποβάθμιση των υπολοίπων και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με τις δίχρονες σχολές, με τον διευθυντή-μάνατζερ με τις υπερεξουσίες.

Αυτή την λεγόμενη “αναβάθμιση” εμείς την λέμε ταξικό φραγμό στο δικαίωμα των νέων στην παιδεία, επίθεση στο δημόσιο δωρεάν σχολείο με όπλο την καπιταλιστική αξιολόγηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα, όπως αναδείχθηκε πρόσφατα με τραγικό τρόπο από τις εικόνες των πλημμυρισμένων σχολείων, με λυόμενες αίθουσες και θρανιογέφυρες για να σωθούν οι μαθητές. Οι εικόνες από τα ποτάμια των απεργών που πλημμύρισαν τους δρόμους πανελλαδικά την Δευτέρα στις 11 Οκτώβρη είναι στοιχεία που εδώ και τώρα επιβάλουν την συνέχιση του αγώνα παντού, μέσα και έξω από τους θεσμούς, ως το τέλος, ώστε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να τα πάρει όλα πίσω.

Για αυτό ζητάμε:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι συγχωνεύσεις τμημάτων με ολιγομελή τμήματα, μέτρα και ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία κόντρα στη λογική των χορηγών.
  • Άμεση κατασκευή στο Κτήμα Μπόθου για ΕΕΕΚ Περιστερίου για να απορροφηθούν οι μαθητές ΑΜΕΑ που φοιτούν στο ΕΕΕΚ Αιγάλεω (υπέρβαση 300%).
  • Να προχωρήσει η κατασκευή του 28ου Δημοτικού που καθυστερεί ενώ υπάρχει απαλλοτριωθέν οικόπεδο του Ανεβλαβή.
  • Να απομακρυνθούν οι λυόμενες κατασκευές από τα λύκεια και να κατασκευαστούν νέα.
  • Να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτικός-αντιδραστικός νόμος Κεραμέως, που χτυπά το δικαίωμα στη μόρφωση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

ΑριστερήΚίνησηΠεριστερίου

This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s