Όχι στη συστέγαση του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου Περιστερίου!

Όχι στη συστέγαση του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου Περιστερίου!

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 15-9-22, στο αποστειρωμένο περιβάλλον της τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε από την διοίκηση Παχατουρίδη η συστέγαση του 11ου ΓΕΛ Περιστερίου και του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου και η μεταστέγαση του Ενιαίου Eιδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Περιστερίου. Αυτή η απόφαση στηρίχτηκε στη λογική ότι ο αριθμός των μαθητών/τριών στο 11ο ΓΕΛ Περιστερίου και στο 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου έχει μειωθεί σημαντικά και υπάρχουν άδειες αίθουσες. Την ίδια ώρα είναι κοινά γνωστό και παραδεκτό ότι στο Δήμο μας λειτουργούν συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες με διαρκώς αυξανόμενο μαθητικό πληθυσμό , οι οποίες δεν καλύπτονται από τα ήδη υπάρχοντα σχολικά κτίρια.

Το ΕΓΕΕΝΥΛ Περιστερίου φιλοξενείται από το 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, όπου δεν τηρείται κανένα πρωτόκολλο λειτουργίας (ειδικές αίθουσες νοσηλείας και διδασκαλίας, συνοδοί, κλπ), ενώ η κατάσταση κατέληξε να είναι τραγική για τα παιδιά τα οποία υποτροπιάζουν, κλπ. Έτσι επιλέχτηκε η άμεση συστέγαση του 14ου Γυμνασίου με το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου στο κτίριο του πρώτου.

Τι κι αν αναμένεται έξαρση της πανδημίας με 327 παιδιά να προαυλίζονται ταυτόχρονα? Τί κι αν ο προαυλισμός πολλών μαθητών θα γίνεται όχι μόνο με βάση την ηλικιακή διαφορά 12-18 ετών (γυμνάσιο-λύκειο) αλλά και όλων των παιδιών με μαθησιακά προβλήματα και μη όλων μαζί? Τι κι αν λείπουν αίθουσες, εργαστήρια, χώροι συμβουλευτικής, τουαλέτες ΑΜΕΑ, ράμπες προσβασιμότητας, αίθουσα νοσηλείας, κατάλληλη στελέχωση, κλπ, κλπ? Τι κι αν τα παιδιά με το νέο σύστημα της Κεραμέως (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κατηγοριοποίηση σχολείων, ταξικοί φραγμοί, κλπ) σηκώνουν το σταυρό τους και οι γονείς τους το ίδιο! Τι κι αν έχουν διπλασιαστεί τα έξοδα για σχολικά είδη, ενώ οι μισθοί εξανεμίζονται με την ακρίβεια, στα δίδακτρα, στα φροντιστήρια, την άθληση, κλπ!

Θυμίζουμε εδώ ότι το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου, ο άλλος τύπος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ΑΜΕΑ, είναι χρόνια τώρα στα χαρτιά.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου υπογραμμίζει ότι η πολιτική της Διοίκησης Παχατουρίδη συντελεί με την πρακτική της στην παραπάνω υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω των συγχωνεύσεων και συστεγάσεων σε ακατάλληλα κτίρια με ακατάλληλες υποδομές. Ευθυγραμμίζεται σε πλήρως με τις απαράδεκτες δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι δηλαδή το Περιστέρι είναι ικανό να παράγει …ψυκτικούς!

Η αποδοχή των περικοπών της χρηματοδότησης και τα μπαλώματα αντί για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την παιδεία σε όλα τα επίπεδα συνηγορούν με αυτή την εκδοχή. Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους! Να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στα παιδιά του Περιστερίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να βρεθεί τώρα κτίριο για να στεγάσει συνολικά το ΕΝΕΕΓΥΛ.

-Άμεση αποπεράτωση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου.

-Κανένα σχολείο χωρίς σχολικό γιατρό και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

-Προσλήψεις καθηγητών και όχι αστυνομικών για τα παιδιά μας.

-Τη μισή ζωή τους τα παιδιά την περνούν στο σχολείο. Ας είναι το περιβάλλον αξιοπρεπές και ευχάριστο για όλα τα παιδιά, με ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, χωρίς να διαχωρίζονται ανάλογα με το πόσο φουσκωμένη είναι η τσέπη των γονιών τους, σε ποιο δήμο ή γειτονιά έτυχε να μένουν.

-Στο προσκήνιο τα παιδιά μας, οι ανάγκες και τα δικαιώματά τους.

-Όχι στη συστέγαση του 14ου Γυμνασίου και του 11ου Λυκείου Περιστερίου.

Advertisement
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s