ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Aνακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ψήφισε το μεσοπρόθεσμο 2013-2016 και τον πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό μετά τον πόλεμο, αλλά κλυδωνίζεται εξαιτίας της λαϊκής δυσαρέσκειας που προκαλείται από τη βαρβαρότητα των μέτρων και την αναποτελεσματικότητά τους, που αυξάνουν την ανεργία και την ύφεση.

Όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο μαζί με την Ε.Ε, την Τρόικα και το ΔΝΤ επιδιώκουν να ισοπεδώσουν τα πάντα. Να μην υπάρχει τίποτα σε δημόσιο, ΟΤΑ, νοσοκομεία, παιδεία, πρόνοια, που να θυμίζει κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα.

Απολύουν εργαζόμενους. Διαλύουν υπηρεσίες. Απαγορεύουν τις προσλήψεις. Μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Το 1911 καθιερώθηκε η μόνιμη σταθερή εργασία, το 2012 την καταργούν και μέσω της διαθεσιμότητας απολύουν εργαζόμενους. Επιβάλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα και φτιάχνουν μια νέα Ελλάδα της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της υποταγής στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.

Με τους υπαλλήλους ΙΔΑ, Χρόνου, ΔΕ διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, γραμματέων που καλούνται αυτές τις μέρες να πάρουν χαρτί διαθεσιμότητας-απόλυσης, γίνεται η αρχή. Το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται. Στόχο έχουν να απολυθούν 150,000 εργαζόμενοι από το δημόσιο μέχρι το 2015. Με την ένταξη των Δήμων στο καθεστώς της ‘εξυγίανσης’ και της επιτήρησης θα επιβάλουν απολύσεις ακόμα και μόνιμων υπαλλήλων, άγρια φορολόγηση των δημοτών και ξεπούλημα της δημοτικής, δημόσιας περιουσίας.

Ενώ είναι διάχυτη η λαϊκή δυσαρέσκεια, η αντίθεση του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους και στην παρουσία του ΔΝΤ και της Τρόικας, δεν καταφέραμε να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε. Οι αγώνες που μέχρι σήμερα γίνονται δε στάθηκαν ικανοί να αναχαιτίσουν την επίθεση. Οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος είναι κατώτερες των περιστάσεων, δεν τους έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι.

Η λογική του κυβερνητικού, δημαρχιακού, κομματικού συνδικαλισμού των συντεχνιακών πρακτικών και της ανάθεσης, που χρόνια κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα οδήγησε τα πράγματα ως εδώ και οι ευθύνες τους είναι δεδομένες. Χρειάζεται τώρα να υπερβούμε αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά το εκφυλισμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν είναι δυνατόν να εξαντλείται για μεγάλα τμήματα εργαζομένων, άνεργων, νεολαίων σε καφενεία, καφετέριες και στον καναπέ ή να περιμένει να εκφρασθεί μόνο στις εκλογές μέσω των αντιπροσώπων του στη Βουλή.

Ο αγώνας των εργαζόμενων δεν έπρεπε να σταματήσει την Τετάρτη με την ψήφιση των μέτρων. Χρειαζόταν να συνεχιστεί και να ενταθεί με καταλήψεις, απεργίες, αφού συνεχιζόταν η συζήτηση του πιο αντιλαϊκού προϋπολογισμού μετά τον πόλεμο. Δυστυχώς οι ηγεσίες των συνδικάτων ακόμα και των λεγόμενων ταξικών δεν συνέχισαν, περιορίστηκαν σε μια απεργία διαμαρτυρίας δίχως σχέδιο για σύγκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνέχισε την απεργία έστω και μόνη και προχώρησε σε κλιμάκωση του αγώνα. Όμως η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Κυριακή το βράδυ να αλλάξει η μορφή των κινητοποιήσεων- χωρίς να γίνουν Γ.Σ- και να περιοριστεί από τη Δευτέρα 12/11 σε καταλήψεις των γραφείων προσωπικού είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει.

Τη στιγμή που ετοιμάζονται τα χαρτιά της διαθεσιμότητας να δοθούν στους εργαζόμενους, κλιμακώνεις πιο δυνατά τον αγώνα. Επιδιώκεις να συντονιστείς με άλλους χώρους εργαζομένων που απολύονται (περιφέρειες, υπουργεία, πανεπιστήμια) μπλοκάροντας τα πάντα. Αύριο που θα καλεστούν οι συνάδελφοι να πάρουν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας θα είναι αργά.

Το ΠΑΜΕ συνέβαλε και αυτό να μη συνεχιστούν γενικευμένες καταλήψεις παντού σε όλες τις υπηρεσίες και πρότεινε γενικά και αόριστα κλιμάκωση στο μέλλον, αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες σερνόταν στον αγώνα. Κυρίως το ενδιαφέρει να καταγγέλλει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, να κάνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις, προτάσσοντας το κομματικό από το ταξικό συμφέρον, καθηλώνοντας τους αγώνες στα όρια της διαμαρτυρίας.

Αρκετά σωματεία με αποφάσεις Γ.Σ απαίτησαν και απαιτούν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να γίνει καθολικός αγώνας ΤΩΡΑ και να μη λειτουργήσει καμία υπηρεσία.Ήδη σωματεία στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν με καταλήψεις και απεργίες και αρκετά Δημοτικά Συμβούλια αποφάσισαν και από χθες Τρίτη οι Δήμοι να είναι κλειστοί.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Μαζί με εργαζόμενους στις περιφέρειες, τα υπουργεία, τα πανεπιστήμια να μπλοκάρουμε με καταλήψεις και απεργίες τα πάντα.

Καλούμε τα Δημοτικά και τα Περιφερειακά Συμβούλια να κλείσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες ΤΩΡΑ και να υπάρξει γενική ανυπακοή για την ανατροπή τους.

Ο αγώνας των εργαζόμενων στο δημόσιο χρειάζεται να συναντηθεί και να ενωθεί με τον αγώνα των εργαζομένων, άνεργων και απολυμένων του ιδιωτικού τομέα.

Απαιτώντας σεβασμό στην εργασία και τη ζωή.

  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Δημιουργία νέων θέσεων σταθερής εργασίας.
  • Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία των Μ.Κ.Ο.
  • Επίδομα σε όλους τους ανέργους, για όσο διάστημα είναι άνεργοι για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

This entry was posted in Εργασία- Οικονομία και Κρίση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s