Αγώνας για Παιδεία – Εργασία – Αξιοπρέπεια

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε δύο κεντρικά Πανεπιστήμια της χώρας, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διανύει ήδη την 12 εβδομάδα της, ενάντια στα μνημονιακά σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ & ΔΝΤ, που θέλουν να απολύσουν 1400 περίπου υπαλλήλους από τα πανεπιστήμια. Δυναμικά όμως πλέον μπαίνουν μπροστά και οι φοιτητές των ιδρυμάτων, που μέσα από μαζικές συνελεύσεις, αποφασίζουν κατάληψη, σπάζοντας την προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν το πανεπιστήμιο τυπικά ανοιχτό, αλλά ουσιαστικά διαλυμένο.

Εργαζόμενοι στο ΕΜΠ, μέσα από συνέλευση, αποφάσισαν την συνέχιση της απεργίας, με συνεχόμενες 24ωρες μέχρι την Παρασκευή, ενώ και οι κινητοποιήσεις στο ΕΚΠΑ συνεχίζονται, με απόφαση που πάρθηκε σήμερα, ύστερα και από την διαπραγμάτευση με το υπουργείο, που αποφασίστηκε οριακά την Δευτέρα 25/11 (239-225).

Μαζί όμως με τους εργαζόμενους στο ΕΜΠ, προχώρησαν σε απόφαση για κατάληψη της σχολής τους στην Αρχιτεκτονική (139 – 95 σε συνέλευση 262 φοιτητών), στους Ηλεκτρολόγους (291-278 σε σύνολο 662) στους Ναυπηγούς, στο ΣΕΜΦΕ (108 – 88 σε συνέλευση 267 φοιτητών) στους Τοπογράφους, στους Χημικούς Μηχανικούς, στους Μεταλλειολόγους.

Αλλά και στο ΕΚΠΑ,  υπό κατάληψη βρίσκεται το Χημικό, η Πληροφορική, το Μαθηματικό, η Φιλοσοφική (182 στους 331 φοιτητές), το Βιολογικό, το Φυσικό, η Νομική (108 σε σύνολο 148 φοιτητών).

Τέλος, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους, με καθημερινές στάσεις εργασίας από τις 9:00 μέχρι τη 1:00 καθημερινά.

This entry was posted in Δευτεροβάθμεια:Πανεπιστήμιο,ΑΕΙ-ΤΕΙ,Τεχνικές Σχολές,Ινστιτούτα, Εκπαίδευση, Ενημέρωση|Δελτία Τύπου, Καθηγητές-Πανεπιστημιακοί. Bookmark the permalink.

1 Response to Αγώνας για Παιδεία – Εργασία – Αξιοπρέπεια

  1. Ο/Η leftmove λέει:

    Όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών- διοικητικών, θα υπάρχει ενημέρωση για αυτό το θέμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s