Το στάδιο της Χωράφας θα μείνει ανοιχτό! || Συγκέντρωση: Τετάρτη 5.09 στις 18:00

Το στάδιο της Χωράφας θα μείνει ανοιχτό!

Κατάργηση της κάρτας εισόδου

Ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση για όλο το λαό

Κάρτα εισόδου και περιορισμούς στην πρόσβαση επιχειρεί να βάλει η διοίκηση Παχατουρίδη στο στάδιο της Χωράφας. Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και αθλούμενων για το απαράδεκτο μέτρο, από τις αρχές Αυγούστου έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή τους. Προσπαθούν να εφαρμόσουν την άθλια και αντιλαϊκή πολιτική τους μέσα στο κατακαλόκαιρο για να περιοριστούν οι αντιδράσεις. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση Παχατουρίδη προσπαθεί να εφαρμόσει παρόμοιο μέτρο στο στάδιο της Χωράφας. Σχεδόν δέκα χρόνια πριν το επιχειρήσαν ξανά αλλά η λαϊκή κινητοποίηση έβαλε φρένο στα σχέδιά τους για κάρτα εισόδου, έλεγχο της πρόσβασης, χαράτσια και καταστολή.

Αυτό θα γίνει και τώρα! Κάτοικοι και αθλούμενοι, από τις αρχές του καλοκαιριού, ξεσηκώνονται. Ήδη, μια σειρά σωματεία και αθλητικοί σύλλογοι στέκονται ενάντια στην απόφαση της διοίκησης Παχατουρίδη που εντείνει τους φραγμούς στην άθληση, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων. Με άλλα λόγια αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή εισιτηρίου και την απαγόρευση της πρόσβασης. Όπως ακριβώς έχει γίνει και αλλού. Ενώ, η κατασκευή φανταστικών απειλών και κινδύνων εξυπηρετεί μόνο τη φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής και την εμπέδωση του κλίματος του φόβου.

Από τη δική μας πλευρά το λέμε καθαρά. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους και όλες. Οι χώροι άθλησης και πράσινου αποτελούν λαϊκή περιουσία και καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτούς. Ο λαός και η νεολαία του Περιστερίου έχουν ανάγκη από περισσότερους χώρους μαζικής άθλησης, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, σύγχρονες και επαρκώς στελεχωμένες υποδομές ελεύθερες για όλους.

  • Κατάργηση της κάρτας εισόδου. Ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση για όλο το λαό
  • Αθλητικοί χώροι ανοιχτοί χωρίς κάρτες και χαράτσια, πλήρως στελεχωμένοι με μόνιμο προσωπικό φύλαξης, συντήρησης και καθαριότητας
  • Να φύγει τώρα ο ΣΜΑ από το γήπεδο του Ιεροθέου και να αποδοθεί ο χώρος στους κατοίκους της περιοχής
Advertisement
This entry was posted in κίνημα [στο Περιστέρι]. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s